Næstved Kommune er blevet hacket - har mistet flere tusinde kroner

En hacker har svindlet sig til flere tusinde kroner ved at sende falske fakturaer fra en medarbejders mailkonto i Næstved Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Næstved Kommune er i øjeblikket ramt af et avanceret hackerangreb.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse. En hacker har svindlet sig adgang til en medarbejders mailkonto og brugt den til at sende falske fakturaer til institutionens økonomimedarbejder. Denne økonomimedarbejder har efterfølgende sendt fakturaerne videre til den centrale økonomiafdeling i Næstved Kommune, hvorfra pengene er blevet udbetalt til en konto i udlandet.

Læs også
Gerningsmænd bruger nyt trick - går især efter Else
Læs også
Gerningsmænd bruger nyt trick - går især efter Else

Udbetalingerne blev først opdaget, da institutionens leder foretog et tilsyn med sine budgetter og betalinger. Der er i alt udbetalt 277.000 kroner på baggrund af tre falske mails.

- Det er rigtig ærgerligt, at vi nu står i denne situation. Hackerne bliver hele tiden mere udspekulerede, så det kan være svært at undgå at gå i deres fælder. Vi må se i øjnene, at vi ikke kan være forsigtige nok, når vi færdes digitalt – også selvom mailen kommer fra en person, som vi har tillid til, udtaler kommunaldirektør Rie Perry i pressemeddelelsen.

Elektriker sendte link

Hackingen er sket ved, at medarbejderen i første omgang klikkede på et link fra en elektriker, som vedkommende tidligere har haft kontakt med. Elektrikeren var dog selv blevet hacket i mellemtiden.

Hackeren fik opsnappet medarbejderens brugernavn og password og fik på den måde adgang til mailkontoen.

Læs også
Skole udsat for hackerangreb – her kan du blive klogere på hackernes metoder
Læs også
Skole udsat for hackerangreb – her kan du blive klogere på hackernes metoder

Næstved Kommune oplyser, at fakturaerne virkede så ægte, at ingen fik mistanke om svindlen.

- Jeg håber, at vores dyrekøbte erfaring kan være til gavn for andre organisationer, skriver Rie Perry videre i pressemeddelelsen.

Kommunens it-afdelingen har fået lukket for hullet i sikkerheden samt lukket hackerens adgang. Samtidig bliver proceduren for udenlandske betalinger strammet yderligere, og kommunens økonomiafdeling har kontaktet banken i håb om at kunne få pengene tilbage.

Sagen er anmeldt til politiet.