Næstved Kommune: Derfor undersøger vi dagplejemoderen

En privat dagplejer undersøges nu af Næstved Kommune efter anklager fra forældre om vanrøgt. Læs her hvorfor.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

4 forældres anklager om vanrøgt af børn i en privat dagpleje i Næstved har fået Næstved Kommune til at indlede en undersøgelse af dagplejen.

Det bekræfter Næstved Kommune overfor TV2 ØST.

Forældrene har blandt andet anklaget dagplejemoderen for at tvinge børnene til at spise, og for at holde dem fast, når de har trænet på potten.

Og det er derfor nødvendigt at undersøge sagen, siger Per B. Christensen, der er Børne og Ungedirektør i Næstved Kommune.

- Det er klart, at når vi får sådanne oplysninger, så tager vi dem meget alvorligt. Det gælder både voksne og som i dette tilfælde børn, siger han til TV2 ØST.
 
Kan stoppe dagplejemoderen
 
Kommunen kan efter undersøgelsen vælge at inddrage dagplejerens ret til at drive privat dagpleje, oplyser Per B. Christensen.

- Vi vil arbejde meget hurtigt, for at få det her løst. Både af hensyn til børn og forældrene, men også af hensyn til den private børnepasser, som jo har de her anklager hængende over hovedet, siger han.

Formanden for de private dagplejere Sjælland, Dorthe Jensen, beklager sagen fra Næstved. Hun opfordrer nu kommunerne til oftere at komme på uanmeldte besøg hos de private dagplejere.

- Sager som denne ødelægger rigtig meget for alle private dagplejere, siger hun.