Næstved indfører nye løsninger ved dødskryds i Fuglebjerg

Tre ulykker på kort tid har navngivet krydset ved Haldagerlille i Fuglebjerg til Dødskrydset. Rumlestriber og tavler skal nu gøre krydset mindre farligt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tre ulykker lige dér, hvor Ravnebjergvej og Rugkrogvej møder Skælskørvej. 

Det er virkeligheden ved det farlige kryds i Haldagerlille i Fuglebjerg. Og det vil Næstved Kommune nu ændre på med nye tiltag, som skal gøre billisterne opmærksomme på krydset.

quote Der er simpelthen for god oversigt, og derfor er billisterne ikke opmærksomme på krydset

Søren Revsbæk, formand for Teknisk Udvalg i Næstved Kommune

- Det, som vi har anayseret os frem til, er, at det er oversigtsforholdene, der forårsager ulykkerne. Der er simpelthen for god oversigt, og derfor er billisterne ikke opmærksomme på krydset, siger Søren Revsbæk, formand for Teknisk Udvalg i Næstved Kommune.

Tavler, striber og skilte

Derfor har kommunen nu valgt at male vigepligtstavler på kørebanen, som skal gøre billisterne opmærksom på, at der er ubetinget vigepligt. 

Dernæst har de valgt at lave rumlestriber, så det buldrer under vognen på strækningen. På Skælskørvejen bliver der ikke lavet rumlestriber, men i stedet nogle skilte, som skal gøre opmærksom på trafikkrydset forude. 

- Og så overvejer vi, om vi skal sætte farten ned til 60 km/t, da man har den fartgrænse i zonen ved siden af. På den måde kan man fortsætte fartgrænsen derfra, siger Søren Revsbæk til TV ØST.

Hvordan de tror, løsningerne vil hjælpe, er svært at vurdere, siger formanden. 

- Men vi håber, det skaber noget mere opmærksomhed på krydset.

Løser et problem, men skaber et andet

Søren Revsbæk siger til TV ØST, at man har diskuteret, om en ombygning af krydset var en bedre løsning. Men kommunen vil først se, om skilte og rumlestriber kan løse problemet. 

quote Selvfølgelig skal vi have en billig løsning

Søren Revsbæk, formand for Teknisk Udvalg i Næstved Kommune

Et personligt gæt fra formanden er, at disse løsninger koster 30-40.000 kroner. En noget billigere løsning end en ombygning af krydset. 

- Selvfølgelig skal vi have en billig løsning. Kan vi få det, samtidig med at det er en god løsning, så vælger vi selvfølgelig den, siger Søren Revsbæk.

Men hvad der er den mest optimale løsning, er svært at sige på nuværende tidspunkt.

- Måske løser man et problem, men skaber nogle andre, siger han.