Næstved i top når det gælder ligestilling

Næstved er med i toppen, når det gælder om at tænke køn på både personale- og serviceområdet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er fokus på køn i Næstved Kommune, og sammen med 4 andre kommuner lige den helt i top, når det gælderl igestilling. Det skriver Socialministeriet på sin hjemmeside.

Ligestillingsredegørelserne for 2013 placerer København, Aarhus, Skive og Næstved næsthøjst på listen, mens Nyborg er bedst, når det kommer til ligestilling. Her kampagnen har kampagnen 'Men’s Health Week' for eksempel fået flere mænd til at gå op i sundhed og gå mere til lægen.

- En række kommuner gør det rigtig flot, og jeg håber, de kan inspirere andre til at arbejde mere målrettet med ligestilling. Selv om nogle kommuner er gode til at tænke køn ind, er der helt klart flere, som skal se at komme i arbejdstøjet. For vi ved, at når kommunerne i deres tilbud til borgerne tager højde for, at mænd og kvinder opfører sig forskelligt og kan have forskellige behov, giver det mere ligestilling og bedre resultater for den enkelte, siger socialminister Manu Sareen (R).

De 5 kommuner i front har alle en ligestillingspolitik. Både for kerneydelserne såsom ældrepleje og børnepasning og på personaleområdet som for eksempel måltal for kvinder i ledelse eller mænd i omsorgsjob.

Se mere om resultaterne for 2013 i hovedrapport her.

Eksempler på, hvordan man i både staten og kommunerne konkret arbejder med ligestilling og tænker køn i den offentlige service til borgerne, kan ses i en ny tværnordisk kortlægning. Den er netop blevet offentliggjort og kan læses her.