Næstved i dramatisk pointdeling

To mål i overtiden og et straffespark, der var svært at se, da Næstved måtte nøjes med uafgjort 2-2 i 2.division.

I en vanvittig afslutning måtte Næstved nøjes med uafgjort i topkampen mod Fremad Amager, selvom de grønne kom foran to minutter inde i overtiden på udebane.

Efter tre kampe uden sejr skulle der også point på kontoen for at holde liv i drømmen om oprykning.

Allerede efter bare tre minutter viste Mikkel Rygaard, at Næstved ville have point. Lidt uden for feltet i venstre siden fik han bolden og kanonerede et fladt skud i modsatte hjørne. Utroligt flot holdt nede og 1-0 til de grønne, der i dagens kamp var i de røde udebanetrøjer.

Fremad Amager vil dog også være med i toppen og efter otte minutter blev et landskud sendt afsted, som Sebastian Olsen i Næstved-målet kun halvklarede, men returen blev blokeret.

Næstved næsten farligst

Fremad Amager overtog mere af spillet på en temmelig tung og regnvåd bane, men uden at komme frem til de store muligheder.

Det havde Næstveds Tobias Thomsen til gengæld efter 20 minutter. Han løb fuldstændig fra Fremad Amagers forsvar, men helt alene igennem blev hans vip fuldstændig skævt.

Faktisk var Næstved klart farligst, men alligevel var det amagerkanerne, der kom tilbage med syv minutter til pause. Danny Andersen kom ind i feltet langt ude i venstre side og kanonerede bolden op i nettaget. Udlignet og 1-1 i en periode, hvor Næstved med en smule mere held og farlighed kunne have udbygget føringen, men altså uafgjort ved pausen.

Banen anbefalede herrefight

Næstved var på hælene og under voldsomt pres fra starten af anden halvleg. Fremad Amager havde flere både halv- og helstore chancer.

Efter et kvarters stormløb fik sydsjællænderne stille og roligt arbejdet sig ind i kampen igen, men især en tung bane gjorde det til mere et slagsmål end en smuk fodboldkamp.

Det bølgede frem og tilbage, og begge hold gik mere efter sejrsmålet end efter at forsvare det ene point hjem. Måske meget forståeligt, når de to andre tophold, Roskilde og Helsingør, ser ud til at tromle hen over al modstand.

Vild afslutning

De sidste 10 minutter af kampen blev intense med store chancer til både Sami Kamel, Mark Leth og Anders Clausen, men Fremad Amager havde bestemt også muligheder.

Dybt inde i overtiden fik Næstved et indkast på amagerkanernes banehalvdel, og det blev forlænget af flere hoveder – til sidst i panden på Anders Clausen, der præcist og blødt placerede bolden i fjernest hjørne. 2-1 til Næstved og vild jubel.

Vigtige tre point, og det sidste desperate forsøg fra Fremad Amager skulle bare afvises. Men – i det sidste fremstød bliver bolden skudt ind på armen af Sami Kamel. Straffespark til Fremad Amager og Næstved-spillerne var målløse. Det så særdeles tyndt ud, men blev altså dømt og sikkert udnyttet.

Det hele endte 2-2 – et resultat, som Næstved hverken bør eller næppe er tilfredse med. Efter store problemer med at skabe chancer og mål, så var der dog mange gode takter at spore, men altså fjerde kamp i træk uden sejr.