Næstved har stor succes med et samlet psykiatrihus

Næstved Kommune og Region Sjælland samlede for knap to år siden de psykiatriske tilbud ét sted. Nu har 57 borgere afsluttet et forløb med succes.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En læge et sted, en sagsbehandler et andet sted og en kontaktperson et tredje sted. Sådan kan det opleves at være i behandling for en psykiatrisk lidelse.

Derfor var intention helt klar, da Næstved Kommune og Region Sjælland i juni 2015 gik sammen om at samle deres psykiatriske tilbud ét og samme sted: Det skulle være nemt at komme i behandling. 

Og det har altså været en succes. 

- Mange borgere har givet udtryk for, at det nu er mere overskueligt at få hjælp, når man ikke skal løbe spidsrod mellem de forskellige afdelinger og dermed også sagsbehandlere i kommunen. Når forløbene er samlet i en plan, giver det mere overskud til at komme sig, siger Kirsten Devantier (V), formand i Sundheds- og Psykiatriudvalget i Næstved Kommune og regionsrådsmedlem i Region Sjælland, i en pressemeddelelse.

60 er i gang med et forløb

57 borgere har nu afsluttet et forløb i Psykiatriens Hus også kendt som Integreret Psykiatri i Næstved. Og 60 andre er lige nu i gang med et forløb.

- Næste skridt er, at vi skal have en medarbejder fra Center for Arbejdsmarked fysisk til stede i Integreret Psykiatri. Det betyder, at koblingen til arbejdsmarkedet bliver lettere tilgængelig for borgeren, og det vil gøre det endnu nemmere at planlægge, koordinere og følge op på borgerforløbene, siger Kirsten Devantier.

Sådan så det ud for to år siden, da Integreret Psykiatri i Næstved blev en realitet: