Næstved fortsætter med rød borgmester

Politiske sværvægtere hos Venstre og Konservative kunne ikke forhindre Socialdemokraterne i igen at snuppe borgmesterkæden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

94 år på magten er ikke sådan at spolere. Heller ikke selv om man stiller med politiske sværvægtere som tidligere folketingsmedlem Helge Adam Møller (K) og et nuværende folketingsmedlem Karsten Nonbo (V).

Den unge socialdemokrat Carsten Rasmussen fortsætter som borgmester i Næstved med et kanonvalg, selv om partiet flere andre steder går tilbage.

- Jeg er ovenud lykkelig for det her resultat, lød det fra ham efter valget, og også hans forgænger Henning Jensen, der har været borgmester i Næstved siden 1988 og overlod posten til Carsten Rasmussen sidste år, var glad for den unge kandidats sejr:

- Jeg er så glad over, at det gik ham så godt. Jeg var jo borgmester i 23 år, og jeg er meget glad for, at det er gået ham godt. Jeg blev valgt første gang i 1974. Det har været dejligt ikke at være med denne gang og følge det på afstand, og så havde jeg lavet min egen tipskupon. Jeg havde kun sagt 12 mandater til Socialdemokraterne, men de fik 14, lød det fra Henning Jensen.

Politisk asyl i Næstved

Selv om Karsten Nonbo (V) måtte se sig slået, var han ved godt mod, og der var da også plads til en kæk bemærkning bagefter:

- Det værste af det hele er, at nu kommer der mange fra de andre kommuner og søger politisk asyl her i Næstved, fordi det er den eneste røde kommune tilbage her i området, sagde han med et stort smil på læben og med henvisning til, at blå blok adskillige steder har snuppet borgmesterkæden foran rød næse. 

[video: videoklip/ROSS_TEST3.mp4]