Næstved dumpede erhvervsundersøgelse: Borgmester vil væk fra bunden

Carsten Rasmussen (S) er så træt af, at skrabe erhvervsbunden at han nu inviterer sine nærmeste kollegaer til et møde med erhvervsklimaet på dagsordenen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Borgmester i Næstved Kommune (S) Carsten Rasmussen vil nu samle sine borgmester-kollegaer til et møde med formanden for Dansk Industri, hvor det sydsjællandske erhvervsklima vil blive heftigt debatteret.

Ambitionen er ifølge Sjællandske nemlig at få Næstved Kommune højere op på Dansk Industris liste over kommunernes erhvervsvenlighed.

 Torsdag offentliggjorde Dansk Industri nemlig listen med Næstved som nummer 94 af de 97 kommuner, der har deltaget i undersøgelsen. Også Stevns, Vordingborg og Faxe kommuner er rykket ned på listen og ligger i bunden og det vil Carsten Rasmussen nu gøre noget ved.

- Vi har en fælles interesse i, at vi alle kommer op på listen. Og vi skal være bedre til at informere om de tilbud, vi har til virksomhederne, siger Carsten Rasmussen til Sjællandske.

Ifølge borgmesteren kan han ikke genkende det dårlige billede er erhvervet i Næstved. Næstved scorer blandt andet de dårlige point på manglende udlicitering og fordi virksomhederne har svært ved at skaffe kvalificeret arbejdskraft.

Næstved Kommune er i forhold til sidste års liste fra Dansk Industri rykket 11 pladser ned.