Næstved-bank skal i Højesteret

Nu skal Næstved-banken DiBa stilles for en dommer i Højesteret, efter banken kan have forvaltet en 92-årig kvindes formue forkert.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Banken DiBa, der ligger i Næstved, kan måske have fortaltet en 92-årig kvindes formue forkert. Det skal afgøres i Højesteret. Sagen starter på onsdag, skriver sn.dk.

Banken havde lavet en aftale med den 92-årige kvinde, om at bankens skulle forvalte hendes penge med mindst mulig risiko. Alligevel købte banken store mængder ScandiNotes og Kalvebod-obligationer til kvindens depot, som blandt andet var aktier i små banker. På grund af finanskrisen krakkede mange mindre banker og gjorde, at den 92-årige kvinde mistede et stort beløb penge.

DiBa fralægger sig ansvar

Banken forklarer sig med, at bankaktier var sikre at købe før finanskrisen, og ingen havde forestillet sig, at danske banker ville krakke.

Tidligere på året blev DiBa i Østre Landsret dømt til at betale en erstatning til den 92-årig kvinde på 89.000 kroner og betale sagens omkostninger. Eftersom banken ikke var tilfreds med dommen, er sagen nu gået videre til Højesteret, skriver sn.dk.