Nabostrid endte i skyderi

En længerevarende nabostrid endte torsdag aften med skud i Mogenstrup. 15-20 betjente dukkede op til episoden, der dog viste sig ikke at være så alvorlig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Længere tids konflikt mellem 2 personer på samme vej kulminerede torsdag aften, da en 36-årig mand affyrede et skud mod sin 15-årige rival.

Omkring klokken 22 blev politiet kaldt ud til Bøgesøvej i Mogenstrup ved Næstved, og omkring 8-10 køretøjer og 15-20 betjente dukkede ifølge et øjenvidne op på gerningsstedet.

- Meldingen lød noget mere alvorlig, end det var. Det viste sig, at der var blevet skudt med noget, der højst er en hardballpistol, og ham, der var blevet skudt på, havde fået et rødt mærke på sin skulder, lyder det fra vagtchefen ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

Knallertræs og slagvåben

Han fortæller, at de 2 stridende parter gennem længere tid har haft en konflikt, fordi den 15-årige har kørt knallertræs på vejen. Og så har den unge fyr tilsyneladende truet den 36-årige med en nunchaku, som er et slagvåben.

Stridighederne irriterede tilsyneladende den 36-årige nabo så meget, at han torsdag greb til hardballpistolen, men selv siger han til TV2 Øst, at han ikke har affyret nogen skud.

- Min datter var forkølet og græd, da jeg kom hjem efter at have kørt en kammerat til Tappernøje. Jeg lå sammen med hende og faldt så i søvn. Da jeg vågnede, tjekkede jeg lige Facebook, og pludselig kom der en bil drønende ind i min indkørsel, og så stod faren til en ung fyr på vejen pludselig i min stue og sagde, at jeg havde affyret skud, men der er altså intet, der kan gøre mig så gal, at jeg finder på at skyde, fortæller den 36-årige mand, der ikke vil have sit navn frem af hensyn til familien.

Knallert og hund

Han fortæller, at det var den unge fyrs kammerat, der var blevet skudt på, men at han ikke ved, hvem der står bag. Politiet fandt en hardballpistol i hans hjem, men den har han ikke brugt i lang tid og havde glemt, at han havde den, siger han.

Stridighederne mellem ham og den unge fyr på vejen, betegner den 36-årige ikke som stridigheder, men han fortæller, at der har været nogle episoder. Blandt andet har han klaget over den unge fyr og hans families hund, der har besørget sig på hans græsplæne flere gange, og så har han ifølge eget udsagn forsøgt at lave en aftale med den unge fyr om ikke at køre op og ned ad deres fælles indkørsel med høj fart efter klokken 20.

Den 36-årige blev anholdt, da politiet kom til stedet efter torsdagens episode, og han blev sigtet efter ordensbekendtgørelsen. Begge parter skal afhøres, så sagen kan blive klarlagt.