¨

Nabo til mulig bombe: Vi fik intet at vide

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 2

Søren Thamdrup bor næsten lige ovenpå det sted på Jernbanegade, hvor politiet i dag frygtede, at der var placeret en bombe. Men han fik ingen information.

Et telefonopkald tre timer efter, at politiet havde afspærret området.

Det var alt, som Søren Thamdrup hørte fra myndighederne, da han søndag pludselig befandt sig indenfor en evakueret zone, hvor politiet frygtede at der var placeret en bombe.

- Det er egentlig lidt bekymrende, at de ikke kom og bankede på, og fortalte os, hvordan vi skulle forholde os. Vi bor trods alt næsten lige ud for det sted, hvor tingen blev fundet – og vores indgangsdør er lige ud for, siger Søren Thamdrup til TV ØST.

Større bombealarm

En mand fandt søndag formiddag en sportstaske på gaden indeholdende en bombelignende genstand, og de næste knap fem timer var Jernbanegade lukket af, før ammunitionsryddere fra EOD kunne fastslå, at der ikke var tale om en farlig genstand.

Meldingen om den mistænkelige genstand kom til politiet kokken 9:52 - men først omkring klokken 13.00 kontaktede politiet Søren Thamdrup via en telefonopringning.

- De bad os holde os i den anden side af bygningen, mens de arbejdede, siger han. Han havde dog forinden luret, at der var noget på færde, da han havde åbnet sit vindue, og meget bestemt af politiet var blevet opfordret til at lukke det igen.

Spændende at følge

Opfordringen fik ham dog ikke til at tabe interessen.

- Selvfølgelig kiggede vi ud af vinduet. Det var jo spændende. Og jeg troede altså ikke på, at der var tale om en rigtig bombe – det virker ikke som det rigtige sted at placere sådan en. Men det var rigtig interessant at følge politiets arbejde, siger han.

Søren Thamdrup oplyser, at politiet heller ikke kontaktede ham, da afspærringen blev ophævet igen – men fortæller, at han jo ud af vinduet kunne se, at den blev ophævet.

00:54 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App