Nabo reddede ældre mand ud fra brand

En ældre herre var tæt på at brænde inde, da der opstod kortslutning i hans emhætte. Heldigvis kom hans nabo hjem fra job midt om natten, opdagede ilden og fik reddet manden ud i tide.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kunne være endt helt galt, da en ældre herre onsdag aften var gået til ro. I løbet af natten opstod der en kortslutning i hans emhætte, hvilket førte til en brand. Ilden bredte sig til resten af huset, og hvis det ikke havde været for naboen, der er lastbilchauffør, kunne det have fået et fatalt udfald for den 79-årige.

- Han ville jo have været død, hvis ikke lastbilchaufføren var kommet. Heldigvis havde min far glemt at låse døren, så chaufføren kunne kom ind og hente ham ud, fortæller Jes Klittum, der er søn til Hans, som blev reddet ud.

Ingen forsikring

Branden opstod lidt før klokken 4, og lastbilchaufføren var netop kommet hjem fra arbejde, da han så flammerne i rækkehuset på Parkbrynet i Mogenstrup ved Næstved. Den 42-årige nabo handlede hurtigt, han ringede til politiet og gik derefter ind i huset og trak manden ud.

Den 79-årige slap med skrækken og var i så god behold, at han ikke behøvede at komme på skadestuen for at blive undersøgt.

- Der er ikke sket ham noget, men han har det selvfølgelig ikke så sjovt lige nu. Han har ikke nogen indboforsikring, og han står uden noget sted at bo de næste fire måneder, men hans lejlighed bliver sat i stand. Og så har han jo ingen møbler. Nogle af dem kan måske renses, men der er ingen forsikring til at dække det, siger Jes Kvittum.

Et lokalt plejehjem har tilbudt at huse den 79-årige natten til fredag, og så er Jes Kvittum i kontakt med boligforeningen om en midlertidig bolig, som hans far, der i øvrigt fylder 80 år om 14 dage, måske kan få lov til at bo i den næste tid.