Muslimsk efterskole ramt af racistisk hærværk

Den muslimske Mina Hindholm Efterskole i Fuglebjerg ved Næstved er blevet overmalet med racistisk graffiti. Politiet efterforsker sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Da den muslimske Mina Hindholm Efterskole  i sommeren 2014 slog dørene op i Fuglebjerg var det med et højt hævet Dannebrog over skolen og masser af glade elever.

På skolens to års fødselsdag vågnede eleverne på skolen imidlertid op til en skole, der var overmalet med racistisk graffiti, der ville sende både dem og deres religion ud af Danmark.

- Det her er en alvorlig sag. Vi er den første muslimske efterskole i landet, og vi har aldrig haft problemer med hverken vores naboer eller lokalsamfundet.  Det er sørgeligt og kedeligt, at sådan noget som dette sker, fortæller Ahmet Deniz, der er forstander for efterskolen.

Overmalet med graffiti

Sagen er meldt til politiet, der allerede fredag gennemførte en gerningsstedsundersøgelse på stedet.

- Der er tale om graffiti-hærværk, og vi har været på stedet og sikret en del spor, bekræfter Peter Haslund fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

Ifølge efterskolen, så er der en del videoovervågningsmateriale, der muligvis har fanget hærværket. De regner med at overdrage materialet til politiet en af de nærmeste dage.

Vil gøre eleverne trygge

På Mina Hindholm Efterskole tog  lærerne fredag en snak med eleverne om hærværket.

- For os var det vigtigt at sige, at det jo bare er dumt hærværk. Der er ingen der skal gå og være bange eller nervøse, siger Ahmet Deniz.

Han ønsker ikke, at hærværket skal udløse nogen polemik, der i sidste ende kan gå ud over skolens elever.

- Vi ønsker ro om situationen. Det vi allerhelst vil er at drive efterskole i fred, siger Ahmet Deniz.