Muslimsk efterskole opruster med vagter efter chikane

Chikane mod en muslimsk efterskole i Fuglebjerg får nu forstanderen til at hyre vagter om natten. Politiet formoder, at de har fundet gerningsmændene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På Mina Hindholm Efterskole i Fuglebjerg uden for Næstved har hverdagen for efterskoleeleven 15-årige Volkan Arici været præget af uro den sidste halvanden måned.

- Det har været frustrerende. Vi har alle sammen været oppe at køre. Der har været nogle nætter, hvor vi ikke har kunne sove, siger Volkan Arici til TV ØST.

Han er en af de 55 elever som går på den muslimske efterskole I Fuglebjerg.
Og han har sammen med klassen oplevet, hvordan skolen er blevet udsat for hærværk og trusler. 

quote Jeg er bekymret på vegne af den udvikling, der sker her i samfundet.  I starten troede vi bare, det var nogle drengestreger. Det er det ikke

Ahmet Deniz, forstander på Mina Hindholm Efterskole

- Folk, der gør sådan noget, er jo nogle, der ikke har noget at tage sig til. De har ikke noget at miste. De er jo fuldstændig ligeglade, siger Volkan Arici.

Har oplevet chikane før

I sidste uge kastede to drenge på knallerter en mursten mod efterskolens hovedindgang. Og i søndags blev en gruppe elever på vej hjem til skolen truet af et par unge drenge på knallert.
Og skolens forstander tager hændelserne alvorligt. 

- Jeg er bekymret på vegne af den udvikling, der sker her i samfundet.  I starten troede vi bare, det var nogle drengestreger. Det er det ikke, siger forstander Ahmet Deniz.

Det er ikke første gang efterskolen oplever chikane. 
I august i år lavede gerningsmænd racisitisk graffiti, hvor de blandt andet skrev 'Islam ud af danmark'. 
Og i semptember blev der affyret flere ulovllige kanonslag tæt på, hvor eleverne sov. 

De mange episoder med hærværk og trusler får nu skolen til at opsætte overvågningskameraer. Desuden har vagter siden mandag holdt opsyn på skolen om natten. 

Gerningsmænd står måske bag alle episoder

Nu har politiet muligvis fundet gerningsmændene bag sidste uges kasten med mursten. 

- Konkret har vi nogle vidner der dels ser hvad der sker og vi har også fået noget optagelse af noget video der er taget deroppe, hvordan de her gerningsmænd ser ud og der er tale om to yngre danske mænd, siger Peter Haslund, leder af lokalpolitiet i Næstved og Faxe hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. 

Og politiet formoder, at gerningsmændene også kan stå bag resten af hændelserne. 

- Når vi kigger, så er det nærliggende at tro, at når man har så mange små  episoder så tæt på hinanden, at der er en sammenhæng i hvem, der laver det.  og når de sidste ting godt kunne ligne ungdomsdrengestreger, så er det nærliggende at tro det, siger Peter Haslund. 

Men han understreger dog, at politiet også tror, at andre kunne stå bag hændelserne