Muskelhund fra Fuglebjerg får lov at leve

To gange har en muskelhund i Fuglebjerg overfaldet sin nabos hund. Alligevel vil politiet ikke kræve den aflivet - og det bekymrer hundens naboer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For tre uger siden blev Rollo for anden gang skambidt af en muskelhund.

Og hans ejer Frank Jensen er i dag langt fra tryg og rolig. Han har netop hørt resultatet af politiets mentalundersøgelse af den muskelhund, der for tre uger siden bed Rollo. Og hunden får lov at leve videre i Fuglebjerg.

- Man er jo snart nødt til at køre sin hund langt væk for at gå en tur, og det burde jo ikke være nødvendigt, lyder det fra Frank Jensen.

Politiets dyrepsykolog vurderer, at hunden ikke skal aflives - den skal bare gå med mundkurv. Og det er en anbefaling, som politiet vil lytte til:

- På baggrund af psykologens anbefaling vælger vi at lave et påbud om, at hunden skal have mundkurv på og blive ført i snor, fortæller vicepolitikommisær ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Arne Holdensen.

Politiet kan kræve en aggressiv hund aflivet, og justitsminister Brian Mikkelsen (Kons.) har opfordret politiet til oftere at benytte sig af den mulighed. Rollos ejer, Frank Jensen, tror ikke på, at en mundkurv er nok, og han er ikke alene med bekymringen:

- Der er så mange vi har sludret med, og de synes simpelthen, det er helt forkert, at den kan få lov til sådan nogle ting, fortæller han.

På Christiansborg er Venstres Kim Andersen også overrasket over politiets beslutning i den konkrete sag:

- Det er simpelthen for blødsødent, at politiet ikke vil gøre mere ved det. Næste gang går det måske i værste fald ud over et barn, lyder det fra Kim Andersen, MF og retsordfører for Venstre.

Muskelhundens ejer selv, Leif Andersen, forsikrer dog Fuglebjergs beboere om, at de ikke har noget at frygte.

- Fremover vil jeg altid holde ham i snor og bruge en mundkurv. At han før har bidt en anden hund, er selvfølgelig beklageligt, men det var en fejl, og det sker ikke igen, lover Leif Andersen.

Det beroliger dog ikke Frank Jensen, der ejer Rollo:

- Første gang lovede de jo også at passe bedre på, men det gik jo galt. Og det kan det vel gøre igen, lyder det.