¨

Mor genoplivede sin forgiftede søn efter bytur - nu trækker sagen ud

To drenge fik ifølge politiet efter al sandsynlighed forgiftet sin drink på Crazy Daisy i Næstved.

Onsdag den 26. december fik Maj-Britt Røhmer Olsen et af de opkald, de fleste forældre frygter.

Hendes 17-årige søn Marco var blevet dårlig, efter han havde indtaget en drink til en fest på Crazy Daisy i Næstved, hvor der angiveligt var kommet stoffer i.

- Han er slet ikke sig selv. Han kan ikke stå på benene. Han er geleagtig. Han kan ikke kommunikere med os. Han kan ikke tisse. Han kan ikke snakke. Han kan slet ikke give udtryk for noget som helst, sagde moderen til TV 2.

Han blev helt geleagtig i benene, og pludselig var han komplet livløs

Maj-Britt Røhmer Olsen

Maj-Britt Røhmer Olsen og hendes mand lagde Marco ind i seng. Men noget var galt.

Marco trak ikke vejret.

Da natten var omme, havde den sygeplejeuddannede mor nået at genoplive sønnen flere gange med hjertemassage, inden han blev indlagt med en forgiftning af et ukendt stof på Slagelse Sygehus.

- Det var enhver forældres værste mareridt. Vores dreng er en fornuftig ung gut, som slet ikke eksperimenterer med nogen ting. Han har prøvet at drikke alkohol før, men det her lignede ikke noget, vi har set før. Han blev helt geleagtig i benene, og pludselig var han komplet livløs og ukontaktbar, fortalte hun.

Begge drenge udskrevet

Ud over Marco blev en 16-årig dreng også dårlig, efter at have indtaget en drink til festen på Crazy Daisy. Han faldt om uden for på gaden, hvor han blev hentet af en ambulance.

Begge drenge er i dag uden for livsfare. Men sagen trækker ud, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Vi er i fuld gang med efterforskningen, men den ligger ikke lige til højrebenet

Lars Feldt Rasmussen, vicepolitikommissær ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Vi er i fuld gang med efterforskningen, men den ligger ikke lige til højrebenet. Det er lidt sværere end som så at belyse, hvad der skete på diskoteket, siger Lars Feldt Rasmussen, vicepolitikommissær ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Han kan dog på nuværende tidspunkt ikke gå i nærmere detaljer om sagen.

Artiklen fortsætter under indslaget.

00:56

De to drenge blev natten til torsdag indlagt efter at have indtaget farlige stoffer i Næstveds natteliv.

Luk video

- Vi mangler stadig at få klarhed over, hvad de har indtaget. Der mangler vi svar på nogle prøver, for at få det helt fastlagt. Når vi har det, kan vi se, om der er noget at være eller ej. Det skal forstås på den måde, at hvis der nu er et særligt farligt stof i omløb, så ville det give udslag i prøverne. Men det kan også være almindelige stoffer, som man kan få overalt, siger Lars Feldt Rasmussen.

Farlige stoffer kan være i omløb

- De to drenge har det efter omstændighederne fint, siger Lars Feldt Rasmussen og oplyser, at begge drenge er udskrevet igen.

Politiet advarer dog kraftigt mod de stoffer, der kan være i omløb i nattelivet, og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi arbejder ud fra en teori om, at de to unge ufrivilligt har indtaget et ukendt stof.

- Det er altid alvorligt, når unge på 16-17 år får respirationsstop på grund af et eller andet, og det er det et eller andet, som vi gerne vil have klarhed over, siger Lars Feldt Rasmussen.

Skrev opråb på Facebook

Episoden mellem jul og nytår fik Maj-Britt Røhmer Olsen til at skrive en opslag på sin Facebook-profil. For mens hun sad på Slagelse Sygehus og ventede på, at hendes søn skulle komme til sig selv, gik der mange tanker gennem hendes hoved.

Jeg er frustreret, jeg er bange for at miste vores unge mennesker

Maj-Britt Røhmer Olsen

- Jeg er både vred, ked af det, frustreret, lettet. Alle følelser er blandede. Jeg tænker, hvad jeg skal gøre, og hvad kan jeg gøre?

- Jeg kan jo kun gøre det, som utallige gange er gjort i medier; at vi opfordrer vores unge mennesker til at passe på hinanden. Og jeg kan jo kun være dybt taknemmelig over, at Marco havde en ven, der var der, og som syntes, at der var noget ruskragende galt og hjalp ham og kontaktede os. At det er vigtigt, at de unge mennesker kontakter os, sagde Maj-Britt Røhmer Olsen og tilføjede:

Artiklen fortsætter under billedet.

Maj-Britt Røhmer Olsen.

- Jeg er frustreret, jeg er bange for at miste vores unge mennesker. Jeg gør jo også det her, fordi jeg vil ikke miste min søn eller mine egne børn, men jeg ville være ligeså ked af, hvis det var Marcos kammerater, venner, skolekammerater, bekendte, vores omgangskreds, alle. Jeg vil ikke have, at der er nogen unge mennesker, der skal dø på den her uretfærdige måde, som de ikke selv har opsøgt.

Artiklen fortsætter under opslaget fra Facebook.

Opslaget er sidenhen blevet delt flere end 1.900 gange.

Søger stadig vidner i sagen

Selvom politiet ifølge Lars Feldt Rasmussen efterhånden har rimelig godt styr på, hvem der var til stede på Crazy Daisy, vil de stadig gerne høre fra eventuelle vidner, som kan bidrage med oplysninger i sagen.

- Vi har ikke talt med alle, der har været på Crazy Daisy, så selvfølgelig vil vi gerne have, at folk stadig retter henvendelse, hvis de har oplysninger i sagen, siger Lars Feldt Rasmussen.

Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App