Mohamad kan komme tilbage til Bilka i Næstved

Et møde mellem Dansk Supermarked og Mohamad Al Jawerheri er endt med, at den 17-årige er blevet tilbudt en genansættelse i Bilka i Næstved eller en af kædens andre butikker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mohamad Al Jawerheri kan vende tilbage til sit job i Bilka i Næstved, hvis han vil.

Det står klart efter et såkaldt dialogmøde mellem Dansk Supermarked og Mohamad Al Jawerheri og hans advokat.

- Vi har tilbudt ham en genansættelse i Bilka Næstved eller i en anden af virksomhedens 600 butikker. Nok mest sandsynligt inden for hans nærområde. Men det overvejer Mohamad. Han er meget velkommen tilbage, siger pressechef for Dansk Supermarked Mads Hvidtved Gran.

En beslutning, der for Mohamad Al Jawerheri sætter et ventet punktum.

- Jeg er lettet over, at hele den her proces er færdig, og at udkommet var som ønsket, siger Mohamad Al Jawerheri lige efter mødet.

Han har dog endnu ikke besluttet sig for, om han vil acceptere tilbuddet.

- Jeg udelukker ikke noget. Jeg vil overveje sagen og drøfte det med min advokat og tage en beslutning efter det, siger Mohamad Al Jawerheri.

Bilka begik fejl i opsigelse

Dansk Supermarked indrømmer også, at Bilka Næstved ikke har grebet sagen om Mohamad Al Jawerheris opsigelse rigtigt an.

- Vi fra Bilkas side har begået to procedurefejl. Dels skulle Mohamad være tilbudt at få en bisidder med til mødet. Og derudover skulle vi have undersøgt sagen nærmere, inden en opsigelse kom på tale, siger pressechef for Dansk Supermarked Mads Hvidtved Gran.

- Jeg fortryder ikke noget 

Hele sagen startede, da Mohamad deltog i en Facebook-debat i gruppen "Ja til frihed - nej til islam"

Modparterne i debatten klagede til Bilka Næstved, hvorefter Mohamad ifølge egne ord blev presset til at sige sit job op.

Trods det tumultariske forløb fortryder den 17-årige gymnasielev ikke.

- Jeg fortryder ikke noget. Jeg krænkede ikke nogen, jeg udtalte mig ikke nedladende over for nogen individer. Jeg brugte min ytringsfrihed med ansvar, siger han.