Minister vil ændre lov om ældrevalg

Indenrigs- og socialminister Karen Ellemann (V) vil ændre lovgivningen, så kommunerne selv kan bestemme, om der skal være et ældreråd, og hvordan valget skal foregå.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er sidste gang Næstved Kommune tvinges til at gennemføre et totalt overflødigt valg til Ældrerådet. Indenrigs- og socialminister Karen Ellemann (V) er indstillet på at ændre loven, så det i fremtiden bliver frivilligt for kommunerne at have ældreråd. Og samtidig bestemmer kommunerne selv, hvordan valget skal foregå, skriver Sjællandske.

Den gældende lov giver ikke mulighed for dispensation. Derfor skal Næstved gennemføre valget, selv om der kun er 12 kandidater til 13 pladser.

- Jeg er enig i, at det virker som en absurd situation, Næstved Kommune er kommet i. Men sådan er reglerne i dag, som det fremgår af vejledningen til kommunerne. Regeringen har netop med sit udspil til regelforenkling foreslået at ændre reglerne, så det bliver frivilligt for kommunerne at have et ældreråd - og i den forbindelse også bliver frivilligt for kommunerne, hvordan der i givet fald vælges medlemmer til ældrerådet, siger indenrigs- og socialminister Karen Ellemann til Sjællandske.

Det er dog for sent at ændre proceduren til ældrerådsvalget i november. Det afvikler Næstved Kommune - selv om resultatet er uden betydning - og selv om det koster skatteyderne 400.000 kr.