Minister på mission

Sundheds- og Ældreminister Sophie Løhde (V) besøgte i dag fire kommuner på det sydlige Sjælland for at hente inspiration til regeringens kommende handlingsplan for demens.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sundheds- og Ældreminister Sophie Løhde (V) var i dag på rundtur i det sydsjællandske, da hun aflagde Stevns og Falster visit.

Ministeren besøgte Næstved, Stevns og Guldborgsund Kommuner samt hukommelsesklinikken i Vordingborg for at samle viden og inspiration til sin kommende nationale demenshandlingsplan.

- Hvis vores handlingsplan for demens for alvor skal gøre en forskel for demente og deres pårørende, så bliver vi nødt til at inddrage nogle af de mennesker, som det først og fremmest handler om, og som ved allermest om sygdommen. Derfor er jeg så glad for at få mulighed for at komme ud og besøge nogle af de mange kommuner ude i landet, som har samlet rigtig meget viden og erfaring om demens, siger Sophie Løhde i en pressemeddelelse.

I efteråret kickstartede Sophie Løhde den nye nationale handlingsplan mod demens, som skal bidrage til at gøre Danmark til et mere demensvenligt samfund og styrke indsatsen over for det stigende antal danskere med en demenssygdom og deres pårørende.

Samarbejde med Demensalliancen

Sophie Løhde har planer om at turnere i hele landet for at indsamle så meget viden om demens som muligt i samarbejde med fagfolk og organisationer, der beskæftiger sig med demens på daglig basis.

Derfor startede ministeren dagen ud i Næstved med et dialogmøde med Demensalliancen, der består af organisationerne Ældre Sagen, FOA, PenSam, Alzheimerforeningen og Dansk Sygeplejeråd.

Seks demensvenlige kommuner

Demensalliancen har et koncept om at skabe seks demensvenlige kommuner i Danmark, og blandt dem er Næstved og Stevns Kommune.

Efter dialogmødet i Næstved gik turen derfor blandt andet videre til den demensvenlige kommune Stevns, hvor Sophie Løhde besøgte Demensplejecentret Brohøj i Klippinge, der er et botilbud til mennesker med svær demens, som kræver en særlig socialpædagogisk indsats.

- Stevns Kommune er på mange måder langt fremme på demensområdet og et eksempel på en kommune, der har taget det seriøst, at vi på demensområdet skal gøre mere for at yde en bedre pleje og omsorg, men også at vi skal være bedre til at støtte de pårørende. Jeg synes, det har været inspirerende at tale ikke mindst med de pårørende selv, som har givet udtryk for nogle af de ting, som de synes er vigtigt, fortæller Sophie Løhde til TV ØST.