Mindre saltning i Næstved

Når du i Næstved hører, der er udsigt til glatte veje, kan du ikke længere være sikker på, at der er saltet, når du skal i bilen om morgenen. På mindre veje vil der nemlig ikke blive saltet efter kl. 15.30.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er klar til at blive saltet veje, men det er ikke garanti for, at de er sikre.

- Det kommer jo til at koste på vores sikkerhed, siger Anni Pihl, som hverdag cykler til og fra arbejde i Næstved.

- Jeg synes da ikke, det er godt for børnene, når de skal i skole, siger Joan Jacobsen.

Kærmindevej, hvor vi taler med de to kvinder, er bare en af de mange veje, der ikke længer vil blive saltet sen eftermiddag og aften, når der er udsigt til glatte veje. De såkaldte præventive saltninger.

Se indslaget herunder:
[video:flv:081120_saltning.flv]

Kan du afvise, at det ikke vil give flere ulykker? 
- Nej, det vil jeg ikke, for rent teoretisk kan det betyde, at der kommer flere tilfælde, hvor der er glatte veje, derfor kan der ske uheld, det kan jeg ikek afvise. Hvordan har du det med det? Ikke godt, siger Per Andersen, Soc.dem, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Næstved Kommune.

Det sparer kommunen 1,1 mio kr ved.

Borgerne skal ikke forvente speciel information om hvilke veje, der ikke længere saltes før frostvejr

- Vi annoncerer på vores informationssider om, hvordan reglerne er og så opfordrer vi som altid folk til at køre forsigtigt, når de kører ud i glat føre, siger Per Andersen.

Du kan se alle de veje i kommunen, som ikke bliver saltet efter kl. 15.30, når der er udsigt til glatføre, her. Afkryds i boksen: Vintervedligeholdelse.