Million-cykelsti bliver brugt af 10 cyklister dagligt

Den nye cykelsti ved Fuglebjerg bliver ikke brugt af særlig mange cyklister. Det viser en trafiktælling fra Vejdirektoratet, der har målt, at 10 cyklister om dagen bruger cykelstien.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I september måned har Vejdirektoratet gennemført trafiktællinger på den nyanlagte cykelsti ved Fuglebjerg, og den viser, at der er mellem fire og fem cyklister, der bruger cykelstien, i hver retning, om dagen. Det skriver Sjællandske.

Den enkeltrettede cykelsti er anlagt sidste og går langs Slagelse/Næstved Landevej i begge retninger.

De få cyklister overrasker ikke Vejdirektoratet. De havde faktisk forventet, at der ville være et lavt antal cyklister på strækningen.

- Det kommer ikke bag på mig. Det er meget realistisk taget i betragtning af forholdene. Der er et hul på strækningen fra de nyanlagte stier til Grængebjergvej, hvor der mangler cykelsti, fortæller projektleder Anja Arnfelt Poulsen til Sjællandske.

Og fortsætter:

- Der er mange, som føler sig utrygge ved at cykle langs landevejen. Hvis der ikke er nogen cykelsti, forventer vi ikke, at der er cyklister, konstaterer hun.

Sidste år forlængede Vejdirektoratet de enkeltrettede cykelstier fra Havnskovvej og cirka 800 meter frem. Her lød prisen på 7,1 millioner kroner. Når cyklisterne har nået enden af den nye cykelsti, så ledes de ud på kørebanen frem til Grængebjergvej. Det betyder, at der er en strækning på cirka to kilometer uden cykelsti. Først til næste år vil Vejdirektoratet færdiggøre strækningen.

Cykelsti forarger

Byrådsmedlem Karsten Nonbo (V), der sidder i Teknisk Udvalg i Næstved Kommune, er forarget over, at Vejdirektoratet har anlagt en enkeltrettet cykelsti. Teknisk Udvalg har flere gange henvendt sig til Vejdirektoratet, da udvalget mener, at en dobbeltrettet cykelsti er den bedste løsning. Men vejdirektoratet har ikke lyttet til deres anbefaling.

- Det viser deres stædighed og manglende lydighed. De har besluttet sig, og det holder de fast i. Så står vi med tåbelighedens triumf, fortæller Karsten Nonbo til Sjællandske.

Derfor kommer det ikke bag på Karsten Nonbo, at så få cyklister har valgt at benytte sig af cykelstien.

- Det viser, hvor farlig vejen er. Der er ingen, der vil færdes på vejen, som den er. De sidste 2,2 kilometer manglende cykelsti er en barriere, siger han. Strækningen af cykelstien er dog kun første etape. Folketingets Transportforligskreds har yderligere bevilget 18,3 millioner kroner, så cykelstien kan gøres færdig. Cykelstien skal udvides med yderligere 2,2 kilometer frem til Grængebjergvej. Det forventes, at Vejdirektoratet går i gang med at færdiggøre cykelstien i foråret 2016, så den kan tages i brug fra november måned samme år. Det skriver Sjællandske.