Michel Nykjær går efter VM-sejr

Racerkøreren fra Næstved er med fra start, når VM-serien for standardvogne går i gang på Monza-banen på søndag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kun godt en uge før sæsonstarten kom aftalen i hus. Michel Nykjær fra Næstved er en del af feltet, når VM for standardvogne går i gang i Italien i næste weekend.

Nykjær var senest med i sæsonerne 2010 og 2011. Her kørte han i en gul Seat Leon. Nu er det svenske NIKA Racing, der står bag den 33-årige racerkører. Det betyder blandt andet, at Seat bliver udskiftet med Chevrolet. Helt nøjagtig en Chevrolet Cruze 1,6 Turbo med en brugermanual, der siger 350 HK og en topfart på 300 km/t.

Netop den ny bil gør, at Nykjær kort og godt tror på, at han kan vinde VM.

- Jeg havde mange tekniske problemer med min Seat Leon i 2010 og 2011.Chevrolet har vundet de sidste par år. Så med et godt team, en god bil og mig som en god kører, så tror jeg faktisk, at jeg kan vinde, siger Nykjær uden at blinke med øjnene.

Han ser italieneren Gabriele Tarquini, franskmanden Yvan Mulder og portugiseren Tiago Monteiro som de største konkurrenter til den samlede titel. 

VM-serien i 2013 køres over 12 søndage i 12 lande. Hver løbsdag bliver der kørt to afdelinger. Første gang på Monza-banen på søndag. Derefter følger Marokko den 7. april.