¨

Medieløbet skudt i gang - 1.000 motionister til cykelfest

00:26

Medieløbet er arrangeret af TV2 ØST, Sjællandske Medier, Folketidende og DGI Storstrømmen.

Søndag gik starten på Medieløbet 2019. Klokken 08.30 kørte de første deltagere afsted til årets cykelfest

Medieløbet kalder sig selv for Sjællandsk smukkeste cykelløb - og det var da også en smuk start, at da deltagerne på Medieløbets længste rute, der er 113 kilometer lang, kørte fra start klokken 08.30 søndag morgen.

Starten gik fra Herlufsholm Idrætscenter i Næstved, hvor lidt under 1000 tilmeldte samledes søndag morgen for at deltage i løbet.  

En byge kom forbi startområdet lige før starten gik, men den trak heldigvis videre, så cykelrytterne på den længste rute kunne komme afsted i tørvejr.

Medieløbet

Medieløbet er et folkeligt cykelløb, som arrangeres hvert år og bringer glade motionister vidt omkring på Sjælland.

 

Løbet er for alle slags cyklister, og derfor er der ruter på både 23, 52 og 113 kilometer.

 

Løber arrangeres af DGI i samarbejde med Sjællandske, Folketidende, Dagbladet, TV2 ØST, P4 Sjælland, DGI og Bevæg dig for livet.

Artiklen fortsætter under billedet.

Marius Grastengård, 9 år. Foto: Marius Grastengård

En af deltagerne ved dette års løb er Marius Grastengård på 9 år. Han skal køre familieruten og beretter med stolthed til TV2 ØST, at han kan køre 23 kilometer i timen i gennemsnit.

Også Næstveds Borgmester, Carsten Rasmussen (S), deltager i løbet. Han skal køre ruren på 52 kilometer. 

Øget sikkerhed ved Medieløbet

Sidste år blev cykelløbet ramt af en ulykke, da en cyklist blev påkørt af en bil og kom alvorligt til skade, og det har fået DGI Storstrømmen, der er ansvarlige for løbet, til at skrue op for sikkerheden.

Ulykken skete på cykelløbets længste rute, da en deltager ville overhale flere andre cykelryttere. En modkørende bil og cyklisten kørte frontalt sammen på vejen ved Sigersted nær Ringsted.  

Efter ulykken fastslog politiet, at DGI Storstrøm levede op til sit ansvar, alligevel har løbsarrangøren valgt at skrue op for sikkerheden med flagposter flere steder på ruterne.

Flagposterne vil stå på udvalgte steder, hvor der på grund af bakker og sving kan være højere risiko for sammenstød. De kan varsle hinanden, når der kommer cyklister og biler ind i området på samme tid.

Næstveds borgmester, Carsten Rasmussen (S), er en af de omkring 1000 deltagere i Medieløbet 2019. Foto: Mads Gudiksen - TV2 ØST

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App