Medarbejder i børnehave smittet - 30 børn skal i isolation

En medarbejder i busbørnehaven Frit 16 i Næstved blev fredag testet positiv for covid-19. Han er nu i selvisolation, og det samme er 30 børn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En daginstitution i Næstved er ramt af coronavirus. En medarbejder i busbørnehaven Frit 16 blev fredag testet positiv for covid-19.

- Han fik det dårligt, mens han var på arbejde onsdag, og han tog så hjem så hurtigt, som det var muligt om eftermiddagen og blev testet, fortæller direktør i Næstved Kommune, Jakob Bigum Lundberg.

Medarbejderen blev hjemme fra arbejde torsdag, og fredag fik han det positive testresultat, oplyser kommunaldirektøren.

Børn i isolation

Det positive testresultat betyder, at den smittede medarbejder er sendt i selvisolation. Næstved Kommune har fulgt vejledninger fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som siger, at de som minimum skal sende de børn, han har haft kontakt med, i isolation.

- Og det er så de 30 ud af 51 børn, har vi vurderet. Og så er det dertil også sådan, at alle medarbejderne i institutionen skal være i isolation indtil fredag, uddyber Jakob Bigum Lundberg.

De hjemsendte medarbejdere kan dog vende tilbage, hvis de testes negative i løbet af næste uge. Indtil da gør kommunen brug af tilkaldevikarer for at holde børnehaven åben for de resterende 21 børn, der ikke skal i isolation.

- Og det betyder jo naturligvis, at børnene ikke kender de voksne så godt. Men vi synes dog, det er et bedre tilbud at give forældrene end helt at lukke institutionen, siger Jakob Bigum Lundberg.

Forældre må selv finde løsning

Børnene, der er sendt i isolation, kan kommunen dog ikke gøre noget for. Her må forældrene selv finde en løsning.

quote For mig er det jo et tydeligt tegn på, at det nok er den hverdag, vi kigger lidt ind i den kommende tid. At vi ser, det dukker op i forskellige sammenhænge

Jakob Bigum Lundberg, direktør, Næstved Kommune

- Det er jo pokkers ærgerligt for de forældre, der nu skal finde ud af, hvad de gør i næste uge. Men omvendt kan vi jo heller ikke tilbyde dem en plads i en anden daginstitution, for så er vi jo lige vidt. Så der er altså nogle forældre, der bliver berørt i deres hverdag. Om de så skal tage fri fra arbejde eller finde andre, der kan se efter deres børn i næste uge, det er desværre lidt op til dem selv. Det kan vi ikke rigtigt hjælpe med, lyder det.

Ifølge Jakob Bigum Lundberg er det en påmindelse om, at coronavirus stadig dukker op og  kan have pludselige konsekvenser for vores hverdag.

- For mig er det jo et tydeligt tegn på, at det nok er den hverdag, vi kigger lidt ind i den kommende tid. At vi ser, det dukker op i forskellige sammenhænge, konstaterer kommunaldirektøren.

I Næstved Kommune har de lige nu også et udbrud i et socialt døgntilbud, hvor tre medarbejdere er testet positive.