Mathias efterlyser den mand, der talte ham fra at begå selvmord

Alt mod på livet var ude, da en ældre herre slog sig ned ved siden af Mathias Engmark på en bænk i Næstved. Nu efterlyser han manden for at sige tak.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En tilfældig forbipasserende tog sig tid til at tale med 19-årige Mathias Engmark, da han for 11 måneder siden – drænet for alt håb og troen på sig selv – sad på en bænk i Næstved.

quote Jeg svarer aldrig, men spørgsmålene får mig til at indse, at livet er værd at leve

Mathias Engmark, Næstved

Samtalen med manden skulle blive skelsættende for Mathias Engmark, der efter flere års depression var nået til et punkt, hvor han ikke så anden udvej end at tage sit eget liv.

- Imens jeg sidder på bænken, er jeg på det absolut laveste punkt i mit liv. Jeg sidder med tårer ned ad kinderne og overvejer egentlig at tage mit eget liv, fortæller den 19-årige mand i dag.

Indså livet er værd at leve

Men imens han sidder der på bænken på Axel Torv i Næstved, kommer en ældre herre forbi.

- Han sætter sig ved siden af mig og begynder at stille spørgsmål. Jeg svarer aldrig, men spørgsmålene får mig til at indse, at livet er værd at leve.

Mødet fik Mathias Engmark på andre tanker, men han fik aldrig hverken mandens navn eller sagt tak for, at han tog sig tid til at snakke.

- Det, han sagde den dag, det reddede mit liv.

Efterlyser mand

Den 19-årgie gymnasieelev håber, at han med en efterlysning af manden kan finde frem til ham og få sagt ordentlig tak.

- Han er 65-68 år gammel, havde grå cowboybukser på, en slidt brun læderjakke og en smule gråt hår på hovedet, husker Mathias Engmark.

Er du den mand, som for cirka 11 måneder siden tog dig tid til at tale med Mathias Engmark, kan du kontakte redaktion@tv2east.dk.

Mathias’ historie er en del af et tema, 1 ud af 5, om psykisk sygdom, som TV2 ØSTs ungdomsredaktion KRAS - TV2 ØST står bag. Hvert år skønnes det, at én ud af fem danskere rammes af psykisk sygdom. Temaet sætter ansigter på nogle af de unge, der lever med psykisk sygdom.