¨

Massiv overbelægning på Næstved Sygehus

Foto: TV ØST

Der er kun 28 senge til 53 patienter på neurologisk afdeling på Næstved Sygehus.

Den neurologiske afdeling på Næstved Sygehus er ramt af en langvarig og massiv overbelægning. Så mange bliver indlagt akut med sygdomme i hjerne og nervesystem, at der næsten er dobbelt så mange patienter indskrevet, som afdelingen er normeret til, skriver Sjællandske.

De sidste par uger har antallet af patienter været helt oppe på mellem 50 og 53, selv om afdelingen er normeret til bare 28. Problemet er dog ikke nyt - og det forsvinder næppe igen, fortæller den ledende overlæge Helmer Buchardt Pedersen.

- Presset er meget stort, og det er en overbelægning, der belaster afdelingen. Vi har drøftet med ledelsen, om det er demografien og det stigende antal ældre, der har skylden, siger han.

Overlægen understreger, at patienterne kun i begrænset omfang ligger på gangene.

- Vi får hjælp af de andre afdelinger på sygehuset, så vi flytter patienterne derop i lånesenge og så tilser dem der, forklarer han.

Derudover er første punkt på hvert eneste morgenmøde en drøftelse af, hvilke patienter man kan sende videre til andre afdelinger eller udskrive - ganske enkelt for at skaffe plads til de nye.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App