Marys far skal undervise på Herlufsholm

Kronprinsesse Marys far, John Donaldson, skal gæsteundervise på landets ældste kostskole, Herlufsholm.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Om 14 dage får eleverne på Herlufsholm Gymnasium en ny matematiklærer. En halv-royal en af slagsen. Kronprisesse Marys far, John Donaldson, skal nemlig være gæsteunderviser for eleverne.

- Det er jo interessant, at det trods alt er én, man har set i fjernsynet. Det er Kronprinsessens far, det er jo lidt specielt, siger Stanislav Stanchev fra 2. x.

Men for eleverne har John Donaldson også andre forcer en kendis-værdien.

- Det lyder da rigtigt spændende, og vi ved, at han er rigtig dygtig til det, han laver, siger Julie Greve, der går i 2. y.

Det er rektor Klaus Eusebius Jakobsen, der har fået idéen med at invitere en gæstelærer. Det er et led i det, han selv kalder 'Herlufsholms vision'. Nemlig at gøre skolen til et gymnasium i verdensklasse.

- Det er et eksempel på, at vi er ved at opfylde den vision, vi har sat, om at Herlufsholm skal blive et dansk gymnasium i verdensklasse, siger Klaus Eusebius Jakobsen til TV2 ØST.

John Donaldson kommer til Herlufsholm den 16. februar og skal være på skolen en uge. Planen er at han skal gæsteundervise tre gange mere i løbet af 2009.