Mangel på boliger til flygtninge

I Næstved Kommune er der akut mangel på boliger til flygtninge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kommunerne står overfor en stadig voksende opgave med at tage imod flere flygtninge. Og det sætter flere kommunerne under pres. I Næstved Kommune er især en udfordring af skaffe nok boliger til alle flygtningene.

- Det er en stor udfordring både for Næstved men også for mange andre af landets kommuner, for de alment nyttige boliger, som vi råder over, de er efterhånden brugt, for vi har modtaget rigtig mange flygtninge, siger Carsten Rasmussen (Soc.dem.), borgmester i Næstved Kommune.

I 2015 skal Næstved Kommune modtage 225 flygtninge. Det er tre gange så mange som i 2014.

For at skabe tag over hovedet til de mange flygtninge, har Næstved Kommune oprettet midlertidige boliger på Birkebjerg kollegiet, i barakker ved den gamle kaserne og på vandrehjem.

- Det er bestemt ikke en god løsning, at så mange mennesker skal bo i midlertidige boliger, det er bedst, at får deres egen bolig og på den måde bliver en del af lokalsamfundet, siger integrationskonsulent i Næstved kommune Rebecca Helquist.

- Det er absolut ikke hensigtsmæssigt, at de bliver nødt til at blive så længe i de midlertidige boliger, men det er, når vi mangler boliger at flytte dem til permanent, så bliver de i de midlertidige, siger Carsten Rasmussen.

For at løse boligmanglen vil Næstved kommune over de næste år bygge flere alment nyttige boliger.

- Vi prøver at få 100 lejelejligheder hen over de næste år, men det er klart, hvis vi modtager 225 flygtninge igen næste år, så kan det selvfølgelig blive en udfordring, om der er lejeboliger nok, og det må vi så prøve at løse i byrådet ved at sætte nogle flere midler af, siger borgmesteren.