Mange fyret på Næstved-virksomhed

Næstved-virksomheden Novenco varslede onsdag formiddag fyring af 20 procent af virksomhedens 450 ansatte, erfarer TV2 ØST. Den globale finanskrise og deraf svigtende ordre-tilgang får skylden for fyringerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Novenco er en produktionsvirksomhed, der beskæftiger sig med ventilations - og køleanlæg, og virksomheden skriver i en pressemeddelse, at medarbejderne er blevet informeret om, at virksomheden inden udgangen af februar påtænker at reducere medarbejderstaben med ca. 85 ansatte.

- Reduktionen vil bestå af afskedigelser og ved ikke at genbesætte stillinger i forbindelse med naturlig afgang. Afskedigelserne kommer til at berøre ca. 60 produktionsmedarbejdere i fabrikken i Næstved samt ca. 25 funktionærer i Danmark og udlandet, står der i pressemeddelsen.

Og Novencos direktør, tilføjer:

- Ordrebogen har været stigende igennem 2008 og udgør det højeste niveau nogensinde. Siden november måned, har vi konstateret, at den økonomiske krise rammer alle vore markeder, og at det sker hårdt og hurtigere end ventet. For at være på forkant har vi besluttet at reagere nu og tilpasse os de nye økonomiske vilkår, siger Peter Ryttergaard, adm. direktør for Novenco.

Du kan se mere om fyringerne i udsendelsen klokken 22.20