Mandag vender de yngste elever tilbage i skole: - Jeg har savnet mine venner rigtig meget

Eleverne fra 0. til 4. klassetrin får mandag lov til at vende tilbage i skole. Det glæder både elever, forældre og lærere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Så er det snart slut med hjemmeundervisning af de små. På mandag den 8. februar får eleverne i 0. til 4. klasse nemlig lov til at komme tilbage i skole og modtage fysisk undervisning igen.

quote Hun er ved at blive bims over ikke at være sammen med sine venner

Tue Krat Holt, far

Det er en beslutning, der vækker stor glæde hos både elever, forældre og lærere.

- Det er rigtig dejligt, synes jeg, for jeg har savnet mine venner rigtig meget, siger otteårige Frida Krat Holt fra Næstved.

Også Fridas far ser frem til, at Frida snart får en mere normal hverdag med vennerne igen.

- Jeg er ret positiv over det. Hun er ved at blive bims over ikke at være sammen med sine venner. Hun forstår udmærket godt, hvorfor vi ikke kan det, det gør vi jo alle sammen, men det er super fedt, at hun får lov til at komme i skole igen, siger han. 

Tue Krat Holt ser også frem til, at hans datter vender tilbage i skole.
Tue Krat Holt ser også frem til, at hans datter vender tilbage i skole. Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

Tiltrængt genåbning

Siden den 21. december har Frida Krat Holt måttet nøjes med at holde frikvarter med familien og lave alle sine skoleopgaver derhjemme.

- Det har været anderledes. Det har været sjovt på en måde, men på en anden måde har det ikke været så sjovt, forklarer hun.

Frida Krat Holt ser derfor meget frem til, at spisebord og køkken bliver erstattet af det vante klasselokale, og det samme gør lærerne rundt omkring på skolerne.

- Det er rigtig godt, at vi åbner op nu, for der er rigtig mange børn derude, der sidder og har været ensomme, kede af det og faktisk savner deres skole rigtig meget, siger Christina Melander, der er indskolingsleder på Byskolen i Nakskov.

Christina Melander er i disse dage ved at gøre Byskolen klar til, at eleverne vender tilbage.
Christina Melander er i disse dage ved at gøre Byskolen klar til, at eleverne vender tilbage. Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

Skole gør klar til rykind

På Byskolen i Nakskov er de i disse dage i fuld gang med at gøre klar til de yngstes eleveres tilbagevenden.

- Vi åbner op sådan, at vi starter med at vaske hænder, når vi kommer om morgenen og få den gode rutine ind igen. Vi sikrer os, at vi er sammen i vores stamklasse, og det gælder både i skoletiden, men også i SFO-tiden om eftermiddagen, siger Christina Melander.

De yngste elever vender altså tilbage til en skoledag, hvor de kun må være sammen med deres egen klasse både i timerne og frikvarterne. Det betyder, at skolen laver SFO i de klasser, som børnene allerede har timer i. Det bliver dog en udfordring for Byskolen, når 3. klasserne på den anden side af vejen får fri for skole.

- Det er jo klart, at det bliver vanskeligt at holde dem adskilt, men vi vil selvfølgelig gøre alt, hvad vi kan, forklarer Christina Melander.

Skolen er ikke helt klar til at genåbne endnu, men skolelederen fastslår, at forældrene på mandag trygt kan sende deres børn i skole.

- Det kan de. Det tænker jeg, at de forældre, som vi havde sidste år, de ved, hvad det er, vi står for, og de ved, hvordan vi fik løst opgaven. De er trygge ved vores personaler, og vi har god kommunikation. Så jeg tænker, at de kan være trygge, og at de med god samvittighed kan sende deres børn afsted, siger skoleleder på Byskolen Betina Siegvardsen.

Det er endnu ikke besluttet, hvornår de ældre elever må komme i skole igen.