Mand ventede fire timer på læge og døde

En familie fra Næstvedkanten er chokeret over den behandling deres mand og far fik på Næstved Sygehus. Dødssyg ventede Bent Andersen i fire timer på en stue, før en læge dukkede op. Men da var det for sent.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Grethe Walhmann og Kim Andersen har kun minderne tilbage om deres mand og far Bent Andersen. Han døde den 24. juli på Næstved Sygehus. Men ifølge de efterladte familiemedlemmer burde det ikke være gået så galt.

- Jeg har desværre mistet min far mindst ti år for tidligt. Der var ingen læger til at tage sig af ham. Der var ingen hjælp, lyder det fra en fortørnet Kim Andersen.

Hans far faldt om med kramper i hjemmet i Vallensved, og blev kørt med udrykning til sygehuset i Næstved. Her blev han ifølge familien lagt i en seng uden at blive tilset af en læge i fire timer. Familien fik den forklaring, at Bent Andersen skulle tilses af en neurolog, og der var ingen ledig.

- Jeg sagde, så hjælp dog min mand. Han må ikke dø. Men der skete ikke noget, fortæller en fortvivlet Grethe Walhmann.

Først da Bent Andersen fik endnu et alvorligt anfald, kom lægerne til. De konstaterede, at der var gået hul på kranspulsåren så han så at sige forblødte indefra. Kort efter døde Bent Andersen. Forløbet forarger Næstved-politikeren Michael Rex.

- Jeg vil på forretningsudvalgsmødet i regionen den 6. august bede om en redegørelse for det her hændelsesforløb. Det er i mine øjne helt, helt uacceptabelt.

Ledelsen på Næstved Sygehus skriver i en email til TV2 ØST:

- Vi kan som udgangspunkt ikke kommentere på enkeltsager, men jeg kan dog oplyse, at de pårørende i det konkrete tilfælde er inviteret til en samtale med de pågældende afdelingsledelse på torsdag, hvor forløbet vil blive gennemgået og de pårørende har mulighed for at stille spørgsmål.

Familien har taget imod tilbuddet, men det ændrer ikke på deres opfattelse af, at sygehusplanen i Region Sjælland ikke fungerer.

- Jeg føler, at man i vores lille del af Danmark har sørget for, at der ikke er nogen tryghed for folk. Selvom man bliver hentet hurtigt af en ambulance, er der ingen sikkerhed for, at man får en behandling. Og hvis man får behandling, er der ingen sikkerhed for, at det er den rigtige, lyder det fra Kim Andersen, der også vil inddrage sagen for Patientklagenævnet.


Nyhedsoverblik