¨

Mand fra Næstved idømt otte års fængsel i stor sjællandsk narkosag

Flere personer fra Næstved er involveret i en stor narkosag. Fredag blev en mand idømt otte års fængsel. Foto: TV ØST

47-årig mand var mellemmand i en sag døbt Operation Sputnik, der handler om handel med flere typer af narkotika. 11 personer er fortsat sigtet.

En 47-årig mand fra Næstved er fredag eftermiddag ved Retten på Frederiksberg blevet idømt otte års fængsel for at have været i besiddelse af og videreoverdraget 4,5 kilo amfetamin og 1,1 kilo metamfetamin fra november 2019 til marts 2020.

Sagen kørte som en tilståelsessag, og manden modtog dommen.

Det oplyser anklager Allan Kristensen til TV2 ØST.

Per Bandsholm Andersen er den femte, der er blevet dømt i den såkaldte Operation Sputnik, der handler om handel med flere kilo hash, kokain, amfetamin og metamfetamin på Sjælland.

Tidligere er der blevet idømt straffe på mellem tre måneder og fire år og seks måneders fængsel. Det er ligeledes sket ved tilståelsessager.

Sagen efterforskes fortsat af Københavns Politi, og på nuværende tidspunkt sidder 10 mænd og en kvinde varetægtsfængslet som sigtede i sagen. Flere af dem er fra Næstved, mens resten er fra Københavnsområdet.

Alle personer blev anholdt i marts i år.

De første anholdelser skete den 2. marts, hvor betjente fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi stoppede en bil i landsbyen Blangslev lidt udenfor Næstved.

I bilen var to af de sigtede personer og derudover 990 gram metamfetamin, som lå i en Netto-pose.  

Efterforskes fortsat

Den 47-årige fungerede ifølge anklagemyndigheden som mellemmand.

- Han faciliterede overleveringen af stofferne, hvor aftagerne har befundet sig i Næstved-området. Sporet til Næstved begynder med den dømte mellemmand, siger Allan Kristensen.

Han nedlagde i retten påstand om ni års fængsel.

- Det er ikke min forventning, at vi vil anke dommen. Dommeren lagde i sin strafudmåling vægt på, at manden tilstod, og straffen er i tråd med retspraksis på området.

Fordi der sidder varetægtsfængslet personer, er det sparsomt, hvad Allan Kristensen generelt kan sige om sagen.

- Der er generelt tale om et større sagskompleks, som fortsat er under efterforskning. Jo mere, politiet efterforsker, jo mere trevler de op.

- Anklagemyndigheden kan ikke sige, hvor mange penge der har været i omløbet, men med disse mængder narko er det i sagens natur en del, siger Allan Kristensen. 

Den 16. oktober ventes endnu en sigtet at blive dømt i en tilståelsessag.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App