Mand anmeldte falsk røveri for at redde vens knallert

Tilbage i 2013 anmeldte en mand et falsk røveri i et supermarked. Han skal nu en måned i fængsel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 33-årig mand fra Næstved skal 30 dage i fængsel for at have anmeldt et falsk røveri. Det skriver sn.dk.

Det var i julen 2013, at manden ringede til politiet og anmeldte et røveri i et Kiwi-supermarked, der nu er lukket, i Ringstedgade i Næstved.

Men der var intet røveri. Anmeldelsen var en afledningsmanøvre for at få to betjente, der bevogtede en knallert, væk.

Brugte sin egen mobil

Knallerten, som tilhørte en af den 33-åriges venner, skulle beslaglægges, og betjentene så derfor efter den, indtil den kunne blive hentet.

Og den 33-åriges afledningsmanøvre lykkedes. Betjentene blev kaldt væk, og da de kom tilbage var knallerten ingen steder at se.

Men da den nu dømte mand ifølge sn.dk havde brugt sin egen mobiltelefon til opkaldet, kunne politiet let finde frem til ham.

Blev væk fra retsmøder

Det var derimod ikke nemt at få forkyndt anklageskriftet for manden. Det lykkedes dog tidligere i år, så en retssag kunne gå i gang. Men da valgte den 33-årige at blive væk fra retsmøderne.

Politiet anholdte derfor manden torsdag morgen klokken 05, hvor han blev sat i detention, indtil retssagen begyndte senere på dagen.

Den 33-årige erkendte sig skyldig. Ud over falsk anmeldelse blev han ifølge sn.dk også dømt for at have kørt påvirket af spiritus på knallert to gange.

Ud over en fængselsstraf blev han også idømt en bøde på 1750 kroner samt frakendt retten til at køre lille knallert i to et halvt år.