To mænd kendt skyldige - medvirkede til skyderi ved tatovørbutik i Næstved

To mænd er ved Østre Landsret kendt skyldige i at medvirke til et skyderi foran en tatovørbutik i Næstved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

To yngre mænd er ved Østre Landsret torsdag kendt skyldige i at medvirke til et skyderi foran en tatovørforretning i Næstved i april 2018.

Dermed stadfæster landsretten dommen på seks års fængsel, som begge mænd blev idømt ved Retten i Næstved i marts 2019.

Begge mænd er desuden blevet dømt for at forvolde fare for personer i tatovørforretningen. Den ene mand skal samtidig udvises af Danmark.

Episoden fandt sted fredag den 20. april 2018 klokken 17.40, hvor en yngre mand skudt i benet, mens han sad foran tatovørforretningen Don't Fear Ink ved viadukten i Næstved og nød en pilsner i aftensolen.

Ingen af de to dømte affyrede skuddene, som ramte offeret i benet, men de udpegede offeret, og retten i Næstved dømte dem dengang derfor som medvirkende. Personen, der affyrede pistolen, er fortsat på flugt. Han gemmer sig angiveligt i Marokko.

Ifølge anklageskriftet var skudepisoden en del af en konflikt mellem rockergrupperne Hells Angels og Satudarah og deres støttegrupper Asgardians 89, AK81 og One Blood. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan så der ud i Næstved efter skyderiet.
Sådan så der ud i Næstved efter skyderiet. Foto: Per Rasmussen

Både de dømte og skudofferet nægter dog at være en del af rocker- eller bandemiljøet. 

Under retssagen i 2019 vurderede nævningetinget ved Retten i Næstved, at det var den tredje mand, som mindst to gange affyrede den skarpladte pistol, men at den ene af de to dømte havde udpeget offeret for ham. Det ene skud ramte offeret i benet.

Den tredje person er efterlyst, og hans sag vil blive behandlet selvstændigt, hvis det lykkes at få ham fremstillet i retten.

Der var tre mænd i flugtbilen

Efter skyderiet flygtede de tre mænd til København. Den ene af de medvirkende til skyderiet nægtede dengang, at han var med i bilen og har fortalt i retten, at han befandt sig i Rådmandshaven i Næstved.

Artiklen fortsætter under billedet.

Politiet var massivt til stede efter skyderiet ved tatovørforretningen.
Politiet var massivt til stede efter skyderiet ved tatovørforretningen. Foto: Per Rasmussen

Politiet kunne dog ved hjælp af masteoplysninger fra mændenes mobiltelefoner bevise, at de ikke var forbi Rådmandshaven, før de kørte til København, men at de kørte direkte fra gerningsstedet. Samtidig kunne politiet ved hjælp af overvågningsbilleder se, at der var tre mænd i bilen.

Den anden af de medvirkende til skyderiet erkendte, at han kørte bilen, og at han efterfølgende flygtede til Marokko sammen med den tredje mand. Den medvirkende vendte senere frivilligt tilbage til Danmark.

Bandetilknytning ikke bevist

En betjent, der arbejder med at overvåge rocker- og bandemiljøet i Sydsjællands- og Lolland-Falsters politikreds, vidnede i 2019 ved Retten i Næstved.

Her forklarede han, at både de medvirkende til skyderiet, manden i Marokko, og skudofferet, efter politiets mening, har tilknytning til henholdsvis Hells Angels og Satudarah.

dont fear ink
Læs også
Pistolmand spurgte til skudoffers navn, før han skød
dont fear ink
Læs også
Pistolmand spurgte til skudoffers navn, før han skød

Nævnetinget fandt dog i 2019 ikke bevis for, at de to medvirkende havde relation til Hells Angels. Derfor blev de ikke dømt efter den særlige bandebestemmelse i straffeloven, paragraf 81a, som kan give dobbelt straf i visse alvorlige sager.

I stedet blev de dømt efter straffelovens §81b, som kan forhøje straffen med 50 procent, når der for eksempel er tale om skyderi på offentligt tilgængelige steder.


Nyhedsoverblik