To mænd fængslet efter biljagt

To unge mænd forsøgte tirsdag at stikke af fra politiet i en længerevarende biljagt. De blev pågrebet i Herlufmagle og er nu begge varetægtsfængslet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En halv times lang biljagt tog sin begyndelse, da politiet rutinemæssigt ville standse en bil på Holsted Allé i Næstved tirsdag.

Føreren af bilen var nemlig ikke interesseret i at tale med betjentene og satte bilen i fuld fart væk fra stedet.

- I en halv times tid fortsætter jagten. De er både ude at runde motorvejen og kører nordpå, og så sætter de kursen tilbage igen, siger Stefan Jensen, der er vagtchef ved Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi.

Sidder fast i mudderet

I Herlufmagle slipper heldet dog op for den flygtende bil. Da den forsøger at slippe væk fra patruljen ud over nogle marker, kører bilen fast i mudderet. Betjentene kan herefter anholde de to mænd, der sad i bilen.

Det viser sig efterfølgende, at der måske har været en grund til, at de to ikke havde lyst til en dybere snak med politiet.

- Det viser sig, at bilen er stjålet. Derudover har de tyvekoster i bilen fra flere forskellige indbrud, og så er føreren af bilen også påvirket, siger Stefan Jensen.

Sigtes for tyveri og færdselsovertrædelser

De to anholdte er yngre mænd på 19 og 17 år fra henholdsvis Næstved og Skælskør.

Efter anholdelsen blev de begge fremstillet i grundlovsforhør, hvor dommeren besluttede at varetægtsfængsle dem i tre uger.

- De bliver sigtet for tyveri, og føreren af bilen bliver også sigtet for utallige færdselsovertrædelser, fortæller vagtchefen.