To mænd dømt til flere års fængsel for stribe af indbrud

To mænd har ved Retten i Næstved fået fængselsstraffe for en stribe organiserede villaindbrud på Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Retten i Næstved har idømt to mænd fængselsstraffe på op til to års fængsel for en stribe organiserede villaindbrud rundtom på Sjælland.

Den ene er blevet dømt for de fleste af anklageskriftets 40 forhold, oplyser anklager Margit Wegge, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til Ritzau.

Mændene har udbedt sig betænkningstid og overvejer nu, om de vil anke dommene.

Af det omfangsrige anklageskrift i sagen, som er blevet efterforsket af politiets Task Force Indbrud, fremgår det, at der ved omkring 20 indbrud blev stjålet ting og sager til en værdi af et par millioner kroner.

Gik efter de dyre ting
Tyvene er gået efter dyre ting som designermøbler, blandt andet Arne Jakobsen-stolene 7'eren og Ægget og PH-lampen Koglen. Ved nogle af indbruddene er der stjålet smykker, ure, vin, computere og kongeligt porcelæn.

Ved flere indbrud lykkedes det tyvene at stjæle dyre biler, blandt andre en Mercedes-Benz med tilhørende nøgler.

Indbruddene i sagen er begået i blandt andet Glumsø, Næstved, Tappernøje, Holmegård og Præstø. Den 22-årige Bjarke Winberg, der blev dømt for langt det meste af det, han var tiltalt for, skal to år i fængsel, oplyser Margit Wegge.

En 33-årig mand, der var tiltalt for færre forhold, skal i fængsel i et år og otte måneder.

Det fremgår af anklageskriftet, at der ved nogle af indbruddene kan have medvirket personer, som det ikke er lykkedes politiet at få fat på.

/ritzau/