Mælk, sulfo og et skud Pfizer – regionen lokker med vacciner i Bilka

Det skal være så nemt som muligt at blive vaccineret, mener Region Sjælland, der stod klar med sprøjterne ved Bilkas havecenter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Først vaccinationscentre – siden på uddannelsesinstitutionerne – og nu også i Bilka.

Selvom Region Sjælland - og Danmark i det hele taget - er godt med, når det handler om at få borgerne vaccineret mod corona, er der endnu et stykke til målet om en vaccinetilslutning på 90 procent. Derfor bliver der nu gjort nye forsøg på at gøre tilbuddet om corona-vaccine let tilgængeligt for borgerne med et pop-up-vaccinationscenter rundt omkring i regionens Bilka-varehuse i Næstved og Slagelse.

- Målet med vaccinations-indsatsen er, at vi får så mange borgere, der ønsker at modtage en vaccine, vaccineret, forklarer Trine Holgersen, direktør for Det nære sundhedsvæsen i Region Sjælland.

quote Jeg har været for sløv til at tage mig sammen til at bestille tiden selv – og så er det nemt, det bare lige var her

Jannick Windahl, Gribskov

- Det, vi prøver af i Bilka i de her dage, er, om det er en måde at skabe bedre tilgængelighed for borgerne – og det lader umiddelbart til, at borgerne har taget rigtig godt imod det, siger hun.

Efter en time med de midlertidigt opstillede telte i foyeren til Bilka-varehuset i Næstved, havde foreløbigt seks borgere været forbi for at blive vaccineret.

For Jannick Windahl har den spontane mulighed for at blive vaccineret været en væsentlig grund til, at han valgte at tage imod vaccinen.
For Jannick Windahl har den spontane mulighed for at blive vaccineret været en væsentlig grund til, at han valgte at tage imod vaccinen. Foto: Signe Kaalund - TV2 ØST

Blandt dem Jannick Windahl fra Gribskov, der tilfældigvis kom forbi.

- Det er genialt (at de står her i dag red.), for der er mange, der har det som mig, og siger "arh, jeg venter lige til i morgen med at bestille tid", siger han og forklarer, at han egentlig gerne har villet tage imod vaccinen tidligere, men at det har været svært at finde tid til det.

- Det er nok fordi, jeg har været for sløv til at tage mig sammen til at bestille tiden selv – og så er det nemt, at det bare lige var her, siger Jannick Windahl og tilføjer:

- Det skal jo ske – det er bare det med at tage tiden til det, slutter han.

Trine Holgersen, direktør for Det nære sundhedsvæsen i Region Sjælland, forklarer, at den sidste del af vaccineindsatsen handler om at øge tilgængeligheden.
Trine Holgersen, direktør for Det nære sundhedsvæsen i Region Sjælland, forklarer, at den sidste del af vaccineindsatsen handler om at øge tilgængeligheden. Foto: Signe Kaalund - TV2 ØST

Og det billede genkender man hos Region Sjælland, der står for at tilbyde vacciner mod coronavirus.

- Vi kan jo konstatere, at der kommer borgere, som siger "jeg har ikke lige fået taget mig sammen til at komme afsted". Så det, der er vigtigt for os, er tilgængelighed og nærhed i vaccinationstilbuddet, siger Trine Holgersen.

Også Noah Karlsson fra Næstved har valgt at få vaccinen i Bilka lørdag formiddag af den simple grund, at det var let at komme til.

- Min mor ringede og fortalte, man kunne blive vaccineret her, siger Noah Karlsson, der ikke tror, at det var blevet til vaccination, hvis ikke det var for dagens mulighed.

- Jeg har været lidt fifty-fifty, om jeg vil have den eller ej – men det er bedre at tage den end lade være, tilføjer han.

Noah Karlsson har været i tvivl om, hvorvidt han skulle tage imod vaccinen. Men udsigten til flere test fik ham til at vælge den.
Noah Karlsson har været i tvivl om, hvorvidt han skulle tage imod vaccinen. Men udsigten til flere test fik ham til at vælge den. Foto: Signe Kaalund - TV2 ØST

Samlet er 73,9 procent af borgerne i Region Sjælland færdig-vaccinerede, svarende til 622.261 færdig-vaccinerede ud af 842.221 borgere.

- Der har været en meget stor tilslutning til vaccinations-indsatsen generelt i Region Sjælland – men det, vi også ønsker os, er, at vi lige får de sidste borgere med. Og vi ved godt, at hvis vi skal have de sidste med, er vi nødt til at gøre tingene en lille smule anderledes, siger Trine Holgersen.

Det er navnlig de unge i aldersgruppen 20-29 år, som mangler at takke ja til første stik.

Dagens forsøg med vaccinationer i Bilka gennemføres 16 steder i landet.