Må fjerne del af have for at få hentet skrald

En 73-årig kvinde i Toksværd står med noget af et problem: Enten skal hun betale flere tusind kroner ekstra om året for at få hentet skrald - eller også skal hun jævne en del af sin have med jorden, så der er plads til skraldebilen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 I 37 år har Rita Nagel Hansen fra Toksværd ved Næstved fået hentet sit affald på sin hjemmeadresse. Hun bor i nummer 21 på Søledsvej, og huset ligger for enden af en 100 meter lang grusvej.

Indtil videre er skraldebilen kørt ind, har hentet affald og er bakket ud igen.

Men nu går den ikke mere.

73-årige Rita Nagel Hansen har nu fået påbud om at anrette sin grund på en måde, så skraldebilen kan vende på den lille gårdsplads og ikke behøver at bakke tilbage ad grusvejen.

Men her opstår problemet, for så meget plads er der ikke på grunden. Skal kommunens krav opfyldes, betyder det, at den 73-årige kvinde må rive sin garage ned og sløjfe en del af sin have og blomsterbed. Selv flagstangen må tages ned.

Det er ifølge Rita Nagel Hansen ikke rimeligt, og en ombygning har hun ikke råd til.

- Jeg synes at jeg har fået en dårlig behandling af Næstved Kommune. Når de kan køre ned alle andre steder, så kan de også køre ned til mig, selvom jeg ikke har en vendeplads, siger Rita Nagel Hansen.

Kommunen har også givet hende muligheden for selv at køre sin skraldespand ned for enden ad vejen, men det har hun ikke kræfter til. Som et alternativ kan hun vælge at betale en afgift på 4.300 kroner hvert år på grund af det ekstra besvær for renovationsfolkene, men det mener Rita Nagel Hansen heller ikke er rimeligt.

- Det vil betyde et stort indhug i min pension. Det er jo 3-400 kroner ekstra hver måned. Det synes jeg da er urimeligt, siger Rita Nagel Hansen.

Hos Næstved Kommune, kan man da også se, at Rita Hansen er blevet et offer for deres regler.

- Hun er åbenbart havnet i den situation på grund af nogle regler, som åbenbart er lavet så firkantet, at de går ud over den sunde fornuft, og det må vi jo selvfølgelig se på. Der er to muligheder, enten at hun sætter sin container op til vejen eller også kan skraldebilen bakker ned. De er forsynet med et bakgear, det kunne man så bruge i det her tilfælde, siger Michael Rex (DF), der er næstformand i Udvalget for Teknik og Miljø i Næstved Kommune.

Rita Nagel Hansen har en frist til 19. juni til at få bragt tingene i orden.

I aften klokken 19.30 kan du se TV2 ØST's indslag om Rita Nagel Hansens situation.