Lukning af teltlejre vækker begejstring

Teltlejrene i Danmark lukker - inklusiv den i Næstved. Det vækker begejstring hos Røde Kors.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De omstridte teltlejre i Danmark - heriblandt den i Næstved - lukker. Asylansøgerne skal efter planen flytte ud inden 1. oktober.

Det har fået Røde Kors til tasterne for at udtrykke deres tilfredshed på Twitter.

Generalsekretær i netop Røde Kors, Anders Ladekarl, har tidligere udtrykt stor kritik af lejrene. I særdeleshed beslutningen om at etablere en lejr i Næstved fik en hård medfart på generalsekretærens Facebook-side.

- Jeg er trist og foraget. Udenfor mit vindue sner det - og det er koldt. I dette øjeblik køres asylansøgere til en ny TELT-lejr i Næstved, hvor de skal opholde sig på ubestemt tid. Det til trods for, at der er hundredevis af pladser på asylcentrene - pladser, der er betalt for, og som pt ikke bruges. Det er ikke bare spild af penge, men også menneskeforagt. Nu må det snart være slut med at ydmyge medmennesker for at sende signaler, skrev han.

Nu er Anders Ladekarl så ved tasterne igen, hvor han på Twitter gav denne salut:

Står i beredskab

Teltlejrene bliver ikke definitivt lukket ned endnu. Indtil videre vælger man blot ikke at indlogere flere asylansøgere i lejrene. Og dem der er nu, vil blive forflyttet til de faste faciliteter. 

Man lader fortsat nogle af teltene stå og opretholder 1.000 teltepladser i fire af lejrene.

- Disse pladser kan tages i brug igen med få dages varsel ved større stigninger i indkvarteringsbehovet, skriver Udlændigestyrelsen i en pressemeddelelse.