¨

Lukning af daginstitutioner skudt til hjørne

Foto: TV ØST

Sagen om lukning af daginstitutioner i Næstved Kommune blev skudt til hjørne indtil sommer, da politikerne i børne- og skoleudvalget mandag holdt møde.

Politikerne i Næstved Kommuens børne og skoleudvalg besluttede på et møde mandag ikke at beslutte noget.

Det skriver et af medlemmerne - Lars Hoppe Søe (R) - på sin Facebookside.

På dagsordenen var et punkt om at reducere antallet af pladser i dagplejen, vuggestuerne og børnehaverne med 230, fordi børnetallet de seneste fem-seks år er faldet med 900. Det betyder, at der skal lukkes institutioner, og flere er i spil. Lørdag bragte TV ØST et indslag om Mariehuset, hvor småbarnsgruppen Mariehønsene risikerer at lukke.

På dagsordenen igen 1. juni

Forældre og børn demonstrerede i weekenden mod den idé, og det gjorde indtryk på de politikere, der dukkede op. Indtil videre må forældrene fra Mariehuset og andre institutioner holde vejret lidt længere. Først 1. juni bliver sagen behandlet i udvalget igen, hvorefter den formentligt skal i byrådet.

På mandagens møde var der dog enighed om de fleste indstillingspunkter i materialet fra forvaltningen, skriver Lars Hoppe Søe på sin side. Han er selv medlem af udvalget og skriver blandt andet, at de Radikale og Venstre ønsker at bevare Mariehusets småbarnsgruppe, mens Socialdemokraterne vil lukke den.

Du kan læse, hvilke institutioner der ellers er i spil her.

00:38 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App