¨

Lovændring skal flytte plejehjemsbeboer

Foto: TV ØST

En angiveligt meget voldelig beboer på plejehjemmet Bakkegården i Mogenstrup ved Næstved kan ikke tvinges til at flytte, men nu overvejer Venstre en lovændring.

Hvis alle muligheder er forsøgt, og der stadig ikke kan findes en fornuftig løsning på problemet med en meget voldelig beboer på plejehjemmet Bakkegården i Mogenstrup ved Næstved, skal der kigges på lovgivningen.

Det mener næstformand i Folketingets socialudvalg Erling Bonnesen (V), efter at Sjællandske har beskrevet, hvordan en 76-årig dement kvinde terroriserer sine omgivelser på det plejehjem, som hun bor på. Samtidig har hun modsat sig at blive flyttet til et plehjem, specielt rettet mod demente, og så længe hun gør dette, kan ingen tvinge hende til at blive flyttet.

- Det er en vanskelig og helt ekstrem situation. Hvis alle muligheder for at løse konflikten er udtømt, vil jeg godt være med til at overveje, at der i helt særlige ekstreme situationer kan være en undtagelsesbestemmelse. Men det skal være en konkret, individuel sagsbehandling med ankemulighed, så vi ikke ender i en automatbeslutning, siger Erling Bonnesen til Sjællandske.

Han mener, at den demente kvindes rettigheder skal respekteres til det yderste. Men når nuværende regler udelukkende favoriserer den enkelte plejehjemsbeboers rettigheder og overskygger de andre beboeres rettigheder, kan der være grund til at bløde lovgivningen op.

- Der er både den demente, personalet og de øvrige beboere at tage hensyn til, siger Erling Bonnesen til Sjællandske.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App