Lotte og Ole sneede inde: Så kom naboen til undsætning

For de fleste har vejret kun kostet lidt ekstra rejsetid. Men for Lotte og Ole ved Hammer Tvede på Sydsjælland gav dagen helt andre udfordringer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Alle har mærket noget til snevejret her i regionen - men for de fleste har det blot betydet en lidt længere tur til arbejde.

For Ole og Lotte Nygaard har snevejret dog medført noget mere besvær. De sneede nemlig inde.

Parret bor på en landejendom, som ligger for enden af en lang grusvej nær hammer på Sydsjælland. Og lige netop den grusvej var dækket i voldsomme mængder sne, at der måtte hjælp til, før de kunne komme ud onsdag.

quote Der måtte jeg speede hårdt op, lukke øjnene og køre gennem snedriverne.

Ole Nygaard

Ole Nygaard lagde mærke til det, da han kom hjem fra arbejde tirsdag.

- Da jeg kom hjem i går ved 16-tiden kunne jeg godt se, det var helt gal. Der måtte jeg speede hårdt op, lukke øjnene og køre gennem snedriverne, forklarer han til TV ØST.

Fem-seks gange på ti år

Han var meget opsat på at få bilen hele vejen gennem grusvejen. 

- For hvis den holder på vejen, kan vi ikke få ryddet, for så holder den i vejen. Vi har jo prøvet det her før. I de ti år, vi har boet her,  har vi prøvet det en fem-seks gange. Det er ikke så voldsomt denne gang, men det er nok til, at vi ikke kan komme frem og tilbage med bilerne, siger han.

Da Ole Nygaard kom drønene gennem snedriverne tirsdag, kunne hans hustru Lotte Nygaard Jensen godt regne ud, at det ville blive overordentligt svært at komme afsted på arbejde onsdag, hvis ikke nogen kom til undsætning. For sneen blev ved med at falde.

- Så kommer vi ikke ud i dag, hvis ikke Svend-Erik kommer og graver os ud, tænkte hun.

Derfor er parret også meget taknemmelige for, at deres genbo Svend-Erik Petersen trædte til med sin sneplov ved middagstid onsdag, så de to kunne komme på arbejde.

quote Der er jo ikke andre til det.  Når de ringer til mig, kommer jeg bare så hurtigt, jeg kan.

Svend-Erik Petersen

Genbo: Jeg kommer bare, så hurtigt jeg kan

Genboen Svend-Erik Petersen er ikke uvant med at måtte hjælpe de andre lokale ud af snedriverne. 

- Der er jo ikke andre til det.  Når de ringer til mig, kommer jeg bare så hurtigt, jeg kan. Det er de jo glade ved, siger han roligt.

- Det er jo ikke andet at gøre. Det kan jo ikke skovle sådan en vej op, siger han til TV ØST.