Lokalråd i Næstved nedlægger arbejdet i protest

Lokalrådet i Holme-Olstrup og Toksværd har valgt at nedlægge arbejdet i protest pga. samarbejdsproblemer med byrådet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Medlemmerne i lokalrådet i Holme-Olstrup og Toksværd i Næstved Kommune valgte 12. januar at nedlægge arbejdet. Det skete i protest mod byrådet i Næstved.

Nu har medlemmerne gjort byrådet klart i et brev, hvorfor de ikke længere vil arbejde i lokalrådet, forklarer formand for Lokalrådet i Holme-Olstrup og Toksværd John Kryger.

- Vi har trukket os, fordi vi ikke kan stå inde for den måde, man bruger lokalrådsmodellen på. Næstved Byråd inddrager ikke lokalrådet i det omfang, det burde, siger han til DR Sjælland.

Lokalrådets medlemmer har tidligere været uenige med byrådet om ændringer i skolestrukturen i Næstved Kommune, men skoledebatten er kun én af sagerne.

- Det er mere generelt, at kommunen ikke gør det, den siger, den vil gøre, siger John Kryger.

Et andet medlem af Toksværd og Holme-Olstrup Lokalråd, Jens Peter Ulf Jensen, uddyber:

-  Vi har trukket os allesammen fordi vi ikke længere kan lægge navn til - eller har mod på at fortsætte - fordi politikerne ikke efterlever deres egne principper og politikker, som de har fremsat og som er basis for hele vores arbejde.

Borgmester i Næstved, Carsten Rasmussen (S), fik brevet onsdag: 

- Det er ærgerligt, at bestyrelsesmedlemmerne nu vælger at trække sig ud af lokalrådet. Vi er meget glade for samarbejdet med alle vores lokalråd. Vi vil gerne være i dialog, selvom vi ikke altid kan efterkomme alle ønsker. Alle lokalråd er en vigtig grundsten i vores nær-demokrati og et godt talerør til os politikere. Derfor er jeg ked af, at HOT nu indstiller arbejdet, siger han. 

Øverst på siden kan du høre Jens Peter Ulf Jensen kommentere yderligere på sagen.