Lokale kræfter køber Næstved Boldklub: - Nu starter oprydningsarbejdet

Efter to år med udenlandske ejere har en gruppe af lokale købt Næstved Boldklub.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der venter en ny fremtid for "De Grønne" fra Næstved Boldklub.

Efter to års ejerskab har tyske Fabian Ernst og ghanesiske Alexander Quaye solgt klubben. Den nye ejerkreds består af seks personer, der alle er lokale og har været involveret i klubben, blandt andet nuværende direktør, Peter Nielsen. 

- Vi glæder os til at få styr på biksen, så det er en klub i balance. Nu starter oprydningsarbejdet, og dem, der er med, ved, hvor vi skal ende. Det glæder vi os til, siger Peter Nielsen.

quote Nu starter oprydningsarbejdet, og dem, der er med, ved hvor vi skal ende

Peter Nielsen, direktør og ny ejer i Næstved Boldklub.

Turbulent tid

De seneste to år har Næstved Boldklub været på lidt af en rutsjebanetur. I sommer rykkede klubben ned i 2. division, efter den i længere tid lå i den gode ende af tabellen i 1. division. Der har været adskillige trænere inde over holdet, og mange nye udenlandske spilleret er kommet til. Alligevel endte klubben i bunden af 1. division og rykkede altså ned.

Det har skabt stor utilfredshed i klubben, som ikke er blevet drevet optimalt, erkender Peter Nielsen.

- Næstved skal drives på en helt bestemt måde for at få succes, og den måde, som de tidligere ejere, der overtog for et par år siden, valgte at drive det, det var ikke forenelig med, hvordan man skal drive en fodboldklub her i Næstved. Det skal vi tilbage til nu.

Peter Nielsen, direktør og ny ejer i Næstved Boldklub.
Peter Nielsen, direktør og ny ejer i Næstved Boldklub. Foto: Martin Stilling - TV2 ØST

Her hentyder Peter Nielsen især til, at de mange trænerskift og en omlægning af klubbens strategi til et mere professionelt set-up var et forkert træk.

- Vi gik fra et fyraftens-set-up til et fuldtids-set-up stort set henover natten. Rent økonomisk er det et meget stort spring at tage. Det var vi bare ikke helt gearet til, og derfor skal vi også sadle om. Vi kan ikke køre med fuldtids-set-up i fremtiden. Det er nogle af de ting, vi skal ind og justere på, siger Peter Nielsen.

Tilbage i balance

De seks mænd, der har overtaget Næstved Boldklub, er alle mere eller mindre velkendte mænd i klubbens regi. To er sponsorer, en er fra amatørafdelingen og flere af dem arbejder altså i klubben. Derfor er de også alle enige om, hvor klubben skal hen.

- Det er udelukkende lokale folk, som bor i byen, og alle har næsten deres daglige gang i klubben. De ved, hvad der rører sig, og hvordan vi får klubben tilbage igen, hvor den hører hjemme, fortæller Peter Nielsen.

Og noget tyder altså på, at der venter den nye ejerkreds en stor opgave. Økonomien er nemlig ikke helt så god, som den har været.

- Der, hvor den også er slået lidt fejl, er, at der er kommet nogle udenlandske spillere til, som ikke har haft den store succes, men de har jo kostet. Der er de (de tidligere ejere, red.) måske også blevet lidt overrasket over, at niveauet faktisk er højere, end de måske havde troet, siger Peter Nielsen.

Han er dog optimistisk omkring, at økonomien hurtigt nok skal falde på plads.

- Vi kan lynhurtigt med en del ændringer komme der hen, hvor klubben oplever sorte tal på bundlinjen igen. Det gør den ikke fra dag et, det er også derfor, der er kommet nye ejere, der også selv har spyttet lidt i kassen for at få det til at fungere. 

Næstbedste række på sigt

Nu venter der altså et stort arbejde for både de nye ejere og spillerne. Først skal der ryddes op, men så vil man også begynde at kigge på de sportslige resultater. 

- Vi skal have styr på biksen først, og når der er styr på den, kan vi begynde at kigge opad. Selvfølgelig vil vi gerne tilbage i 1. division. Det er det, vi går efter, men om det tager to, tre eller fire år, det er ikke det vigtigste. Det vigtigste er at være klar til det, når tid er, siger Peter Nielsen.

Det betyder også, at der vil komme ændringer i spillertruppen med et mere lokalt fokus.

- Det bliver på et andet økonomisk grundlag, når vi skal hente spillere. Vi skal have satset endnu mere på vores egne og få skrevet nogle kontrakter med vores bedste spillere i vores talentmiljø. De skal være en del af vores førstehold i fremtiden, der er der ikke nogen tvivl om, siger Peter Nielsen.

Men der er altså en opgave, der kommer før alt andet.

- Vi har en helt klar strategi for, hvordan vi skal klare tingene det næste stykke tid, men det handler først og fremmest om at få ro på og få skabt noget glæde igen. Ikke kun i klubben, men også omkring klubben. Det er noget af en opgave. 

Hvad klubben er blevet købt for, vil Peter Nielsen ikke melde ud. Men han roser de tidligere ejere for en god overtagelse.