Lokal ildsjæl sikrer ny streetfodboldbane i Næstved

Med 50.000 kroners støtte har den lokale ildsjæl Souhail Abdeddaim sikret, at børn og unge i Sydbyen i Næstved får en ny bane til streetfodbold.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ved Kobberbakkeskolens afdeling i Sydbyen i Næstved står en streetfodboldbane, der efter mange års brug er ved at være godt og grundigt nedslidt. Så nedslidt, at den nu skulle rives ned.

Men det var synd, mente Souhail Abdeddaim, som i dag er lærervikar, men i sin tid selv gik på skolen og bruger store dele af sin fritid for at være træner for børn og unge i lokalområdet, der gerne vil dyrke streetfodbold.

quote Det er et område, hvor der bor en del udsatte børn og unge, som ikke nødvendigvis er aktive i de lokale idrætsforeninger,

Rasmus Hansen, leder af Den Nationale Platform for Gadeidræt

Derfor søgte han penge til en ny, flot streetfodboldbane hos organisationen GAME's Nationale Platform for Gadeidræt.

- Banen var så nedslidt, den skulle rives ned, og der skulle bare lægges asfalt. Det fortalte servicelederen på skolen mig, men han fortalte også, der lå nogle penge i kommunen til en ny fodboldbane. Da tænkte jeg, om vi kunne springe lidt bureaukrati over og søge resten af pengene til en ny streetfodboldbane i GAME's Nationale Platform for Gadeidræt, fortæller Souhail Abdeddaim og tilføjer:

- Og dem fik vi.

Projektet er udvalgt blandt 164 andre gadeidrætsprojekter og modtager derfor 50.000 kroner. Kombineret med støtte fra Næstved Kommune betyder det, at en bane snart kan stå klar til kvarterets børn og unge.

- Jeg blev super glad. Var det ikke gået igennem, så måtte vi i værste fald have skåret ned på vores træning, og hvor mange børn, der kan være med, siger Souhail Abdeddaim.

Han håber, at projektet omkring streetfodboldbanen ved Kobberbakkeskolens afdeling i Sydbyen kan føre til flere samarbejder med både kommune og private aktører, der styrker foreningslivet omkring sporten i bydelen.

Fællesskabet omkring streetfodboldbanen har ifølge Souhail Abdeddaim også vist sig at være med til at forebygge hærværk i området.

- Det er også det, vi arbejder hen imod, at få en masse samarbejdspartnere, og skabe en kultur omkring, at Næstvedsyd er vores sted, og vi elsker stedet, hvor man ikke har lyst til at begå hærværk, for det er vores sted.

Mere idræt til udsatte

Organisationen GAME's formål er at støtte gadeidrætten i de boligområder af Danmark, hvor mange ikke dyrker idræt på traditionel vis. Derfor så man positivt på ansøgningen, forklarer Rasmus Hansen, leder af Den Nationale Platform for Gadeidræt.

- Vi synes, det var et fedt projekt, som kunne give mulighed for at få streetfodbold ud i Næstved. Samtidig er det et område, hvor der bor en del udsatte børn og unge, som ikke nødvendigvis er aktive i de lokale idrætsforeninger, forklarer Rasmus Hansen.

Som frivillig træner i GAME havde Souhail Abdeddaim vist, at mange i kvarteret var vilde med streetfodbold. Med en ny bane kan man sikre, at børn og unge i kvarteret stadig kan dyrke sport, mener Rasmus Hansen. 

- Souhail er en ildsjæl, der i forvejen kører gadeidrætstræninger for børn og unge i Sydbyen i Næstved. På den her måde sikrer vi, at en masse børn og unge stadig kan dyrke noget sport og være med i nogle sunde idrætsfællesskaber, selvom de ikke er medlem i en idrætsforening, siger Rasmus Hansen.