Lejrchefs advokat: Det har været en skandaløs sagsbehandling

Den tidligere lejrchefs advokat er langt fra tilfreds med Langeland Kommunes håndtering af sagen om lejrchefen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg synes,  det er en ualmindelig ynkelig og uværdig behandling, Langeland Kommune har givet i den her sag, siger Torben Koch.

Udtagelsen kommer, efter det torsdag kom frem, at sigtelsen mod den tidligere lejrchef i asylcenteret i Næstved, er blevet droppet.

Anklagemyndigheden fastslog, at der var tale om lovlig magtanvendelse, da Kent Nielsen og to ansatte i begyndelsen af maj lagde en 34-årig syrisk asylansøger i benlås. Efter episoden blev de meldt til politiet af Langeland Kommune og blev sigtet for ulovlig magtanvendelse. Den beslutning har Torben Koch fra start ment var forkert.

- Inden man skrider til så drastiske skridt som en bortvisning og politianmeldelse, så burde man nok som kommune og som arbejdsgiver have undersøgt, hvad der er op og ned i det her, siger Torben Koch.

Ikke overrasket over afgørelsen

Torben Koch mener, at sagens afgørelse understreger, at hans klient ikke har gjort noget forkert, og han er derfor glad for sagens afgørelse. 

- Jeg synes, der er stærkt tilfredsstillende. Jeg er ikke overrasket over afgørelsen, men det jeg er en anelse overrasket over er, at anklagemyndigheden skriver, at den sigtelse, de selv har rejst, er grundløs. Det betyder, at vi står i situation, hvor vi må konstatere, at der på intet tidspunkt er noget, vi har kunnet bebrejde min klient.

Selvom udfaldet faldt til Torben Koch og hans klients side, mener Torben Koch, at Kent Nielsen burde tage sagen videre, rejse et erstatningskrav mod Langeland Kommune og måske forsøge at få sit job igen.

- Jeg kan kun sige, at hvis hans faglige organisation, mod forventning, ikke vil gå videre med sagen, så vil mit råd være til ham, at så skal han selv gøre det, siger Torben Koch.

Asylansøgeren har mulighed for at klage over afgørelsen i en måned frem.