Lejrchef efter mulig drukneulykke: Sikkerheden var i orden

Tidligere i dag forsvandt en 30-årig iransk asylansøger i vandet i Karrebæksminde Bugt efter en bådtur. Men sikkerheden var i orden, forsikrer lejrchef.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En ellers dejlig dag endte brat for en gruppe asylansøgere fra teltlejren i Næstved tidligere i dag.

En gruppe på 37 fra teltlejren var ved middagstid på sejltur i Karrebæksminde Bugt og nød det dejlige vejr, blandt andet ved at bade i bugten.

Men pludselig fik en af asylansøgerne problemer, en 30-årig iransk mand, og råbte om hjælp. Hjælpen kom dog ikke frem i tide, og manden er forsvundet i vandet og frygtes druknet.

Men sikkerheden på båden var helt i top, forsikrer lejrchefen Susan Knage Møller over for TV ØST.

- Vi havde en medarbejder med på skibet, som ikke var i tvivl om, at alt var i orden, siger hun.

Brug for omsorg

Lejrchefen har snakket med de øvrige asylansøgere, der var ombord på skibet, og de fortæller, at den savnede mand svømmede rundt i vandet og nød det, før han forsvandt.

- Pludselig råber han om hjælp, og der bliver kastet en redningskrans ud til ham med det samme, og der er også to på skibet, som er livreddere, der hopper i vandet efter ham. Men før de når ud til ham, er han væk, fortæller Susan Knage Møller til TV ØST.

Hun står nu tilbage med en flok meget rystede asylansøgere.

- Beboerne er rigtig kede af det, og de har svært ved at forstå det. Nogle af dem græder, og de har brug for omsorg, siger lejrchefen.

I morgen vil beboerne i teltlejren blive tilbudt krisehjælp.

Eftersøgning indstillet

Redningsmandskabet indstillede sidst på eftermiddagen eftersøgningen af manden i vandet. De oplyser, at de har undersøgt alt, og at der ikke er mere at gøre i dag.

De har haft både en helikopter i luften og redningsbåde på vandet, men de har intet fundet. I morgen vil politiet tage stilling til en eventuel videre eftersøgning.