¨

Lejere truer med at hive Næstved Havn i retten

Foto: TV ØST

Sommerhusejere i Karrebæksminde truer med at hive Næstved Havn i retten. De er rasende på havnen, der ejer grundene, fordi det bliver langt dyrere at bo der.

I 25 år har Flemming Jørgensen været glad for sit sommerhus ved Karrebæksminde. Men nu er smilet stivnet.

- Vi skal betale det dobbelte af, hvad vi skulle sidste år for at have vores grund til rådighed, siger Flemming Jørgensen, der er formand for Grundlejerforeningen Lungshave.

Han taler på vegne af 160 lejere. De er utilfredse med, at Næstved Havn, der ejer grundene, har hævet lejen med 25 procent. Oven i det stiger ejendomsskatten kraftigt på grund af udmatrikuleringen, og det rammer lejerne hårdt. De truer nu med at hive Næstved Havn i retten.
- Lejerne er rasende og frustrerede, erklærer Flemming Jørgensen.

Ifølge ejeren af grundene skyldes stigningen især skatteregler.

- SKAT vurderer, at det ikke længere er havnejord. Derfor har SKAT sat værdien af grundene højt. Derfor får lejerne en høj stigning i skat, siger Per Sørensen (S), bestyrelsesformand for Næstved Havn, der ejes af Næstved Kommune.

Baggrundshistorien er, at havnen for snart tre år siden besluttede at sælge grundende. De fleste lejere vil gerne købe, men finder Havnens pris helt ude af proportioner. Så i dag står de med høj leje for deres sommerhusgrund, som de samtidig mener, de ikke kan sælge på grund af den høje vurderingspris.

- Det er som at være stavnsbundet med de horrible priser. Det er jo nogle af de dyreste kvadratmeterpriser i Danmark, pointerer en af sommerhusbeboerne, Bo Skounsø fra Slagelse.

Havnen har solgt 17 grunde i området og henviser til de salg, når prisniveauet skal forsvares.

- Der er solgt grunde på naboområdet, det har vi skelet til. Vi har kigget på priserne rundt omkring i Danmark, og vi har haft ejendomsmægler på. Det har vi også skelet til, når lejen skulle fastsættes. Vi mener, prisen er den rigtige, understreger Per Sørensen.

Formanden for Næstved Havn ønsker fortsat dialog om sagen, og håber sagen kan løses på den måde.

02:06 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App