Legetøjsfarve gav voldsomt udslet hos 6-årig pige

En lille pige fra Fuglebjerg havde hævede læber i en uge, efter hun tog fejl af sin lipgloss og hårfarven til sin Bratz-dukke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For knap to uger siden fik Laura Christiansen og hendes mor sig en slem oplevelse.

- Der lød et voldsomt skrig, og så kom Laura løbende ud, fortæller Lauras mor, Camilla Christiansen.

Laura Christiansen på 6 år har en Bratz-dukke. Sammen med dukken fik Laura en hårfarve til dukkens hår. En lille tube, som Laura forvekslede med sit eget sminke, da hun legede.

- Jeg ville have sminke på, og så troede jeg, at det var læbestift, og så blev jeg helt lilla, fortæller Laura.

- Hendes læbe hævede op og hun kunne ikke spise. Hun måtte drikke med et sugerør. Og næste morgen var det endnu værre, siger Camilla Christiansen.

Hos forbrugerrådet er man rystede over, at det kunne ske.

- Børn skal ikke kunne komme til skade på legetøj. Producenten burde kunne forudse, at børnene også vil putte det på huden, siger miljøpolitisk medarbejder, Claus Jørgensen.

Importøren Top Toy mener selv, at hårfarven burde kunne komme i berøring med huden - uden at det skulle være farligt. Og det er et enkeltstående tilfælde, bedyrer produktsikkerhedschef hos Top Toy, Jon Vastrup.

- Vi har gjort, hvad alt vi kunne for at tjekke produktet. Og så har vi forøvrigt solgt næsten 10.000 eksemplarer, og hun er den eneste, der har oplevet det her. Hvad der er sket, det kan jeg ikke forklare, men det er formentlig en form for allergi, siger han.

Hos familien Christiansen i Fuglebjerg er det snart slut med at lege med Bratz og andre sminkedukker.

- Hun har fået lov til at lege med den indtil jul - så ryger den ud, det har vi en aftale om. Den slags legetøj har ikke længere en plads her i huset, siger Camilla Christiansen.

Miljøstyrelsen ser lige nu på hårfarven for at finde ud af, hvad det var, der fik Lauras læber til at reagere så voldsomt.