¨

Lattergas gemmes væk bag disken

Foto: TV ØST

Unge går efter patroner til flødeskums-sifoner, der kan bruges til at skabe en farlig rus. Nu gemmes patronerne væk.

En stigende efterspørgsel fra unge købere efter patroner til flødeskums-sifoner får nu flere danske isenkræmmere til helt at fjerne gaspatronerne fra hylderne.
 
 
Det fortæller DR Sjælland.
 
Flødeskums-sifonen er bedst kendt fra isbutikken, hvor den bliver brugt til at lave flødeskum, men de unge bruger den uden fløde og inhalerer drivgassen. Det er nemlig lattergas, og de inhalerer den for at få en kort men intens rus.
 
- Vi gemmer dem bag kassen, fordi vi ikke er interesseret i, at unge skal få fat i noget forkert hernede fra, siger butikschef i Inspiration i Næstved, Louise Frederiksen, til DR Sjælland.

Godt at de bliver svære at købe
 
Flere misbrugseksperter er godt tilfredse med, at isenkræmmerne har indført restriktioner for køb af flødeskums-sifoner.
 
- At man går ind og er særlig observant når unge mennesker vil købe særlige varer, det har vi en god erfaring med, siger konsulent i sundhedsstyrelsen, Kari Grasaasen.
 
- Når de gemmer det bag disken, skal de unge først bryde en psykologisk grænse ved at gå hen og bede om det, og så tænker de, at ekspedienten overvejer, hvad de skal bruge flødeskums-sifon-patronen til, siger Flemming Licht.
 
Lattergas er en kvælstofgas, som ved indånding kan fortrænge den nødvendige ilt i indåndingsluften og i værste fald føre til kvælning.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App